Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Iz Kumanova stigla pomoć za poplavljena područja

rssBookmark and Share

Prokuplje 01.07.2014. JužnaSrbija.Info

Opštinu Prokuplje posetila je delegacija iz Kumanova, predvođena predstavnicom Kola srpskih sestara Živkom Mišić- Hristovski i organizacije Građanska inicijativa za Srbiju i Bosnu.

Iz Kumanova stigla pomoć za poplavljena područja

Gosti iz Makedonije doneli su humanitarnu pomoć koja sadrži hranu i vodu, a namenjena je građanima čija su domaćinstva pretrpela najveće štete u poplavama, tokom aprila meseca.

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo zbog dugogodišnje saradnje Kola srpskih sestara Kumanova i Prokuplja iz koje je i proistekao ovaj humani gest.

 - U vreme velikih poplava koje su nedavno zadesile Srbiju, u Kumanovu se okupila grupa mladih ljudi  i formirala Građansku inicijativu za Srbiju i Bosnu, sa ciljem da pomognu bratskom narodu, pogođenom nedaćama. Mi iz Kola srpskih sestara smo im se pridružili i u velikoj akciji prikupili oko 100 tona humanitarne pomoći  koja je poslata u pobratimljene gradove, Banja Luku, Bijeljinu, Gornji Milanovac, Jagodinu i Obrenovac, rekla je predsednica Kola srpskih sestara Kumanova Živka Mišić - Hristovski.

Zahvalnost  je ovom prilikom gostima izrazila i  predsednica Kola srpskih sestara Prokuplja, Gorica Trkulja, koja je istakla da  prokupačko i kumanovsko Kolo nije samo međusobna dugogodišnja saradnja, već je to neizmerna ljubav, veća od sestrinske,podsetivši na period posle bombardovanja 1999.godine kada je iz Kumanova u Prokuplje došlo 50 dobrovoljnih davlaca krvi za Prokupčane.

 - Kada smo iz medija saznali za katastrofalne poplave u Srbiji,saosećali smo sa ljudima kojima su uništena domaćinstva i odlučili  da pomognemo. U petnaestodnevoj akciji, u kojoj je učestvovalo oko 1600 građana Kumanova i preko 150 firmi, prikupili smo pomoć i poslali  prvenstveno u pobratimljene opštine,  a evo danas smo kod vas i nadam se da ćemo nastaviti da pomažemo  i da se sastajemo nekim lepšim povodom, istakli su ispred Građanske inicijative za Srbiju i Bosnu.


#   Prokuplje   poplava     predsednik opštine   poplava 2014   Miroljub Paunović   Kumanovo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima