Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Из Куманова стигла помоћ за поплављена подручја

rssBookmark and Share

Прокупље 01.07.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Општину Прокупље посетила је делегација из Куманова, предвођена представницом Кола српских сестара Живком Мишић- Христовски и организације Грађанска иницијатива за Србију и Босну.

Из Куманова стигла помоћ за поплављена подручја

Гости из Македоније донели су хуманитарну помоћ која садржи храну и воду, а намењена је грађанима чија су домаћинства претрпела највеће штете у поплавама, током априла месеца.

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић изразио је захвалност и задовољство због дугогодишње сарадње Кола српских сестара Куманова и Прокупља из које је и проистекао овај хумани гест.

 - У време великих поплава које су недавно задесиле Србију, у Куманову се окупила група младих људи  и формирала Грађанску иницијативу за Србију и Босну, са циљем да помогну братском народу, погођеном недаћама. Ми из Кола српских сестара смо им се придружили и у великој акцији прикупили око 100 тона хуманитарне помоћи  која је послата у побратимљене градове, Бања Луку, Бијељину, Горњи Милановац, Јагодину и Обреновац, рекла је председница Кола српских сестара Куманова Живка Мишић - Христовски.

Захвалност  је овом приликом гостима изразила и  председница Кола српских сестара Прокупља, Горица Тркуља, која је истакла да  прокупачко и кумановско Коло није само међусобна дугогодишња сарадња, већ је то неизмерна љубав, већа од сестринске,подсетивши на период после бомбардовања 1999.године када је из Куманова у Прокупље дошло 50 добровољних давлаца крви за Прокупчане.

 - Када смо из медија сазнали за катастрофалне поплаве у Србији,саосећали смо са људима којима су уништена домаћинства и одлучили  да помогнемо. У петнаестодневој акцији, у којој је учествовало око 1600 грађана Куманова и преко 150 фирми, прикупили смо помоћ и послали  првенствено у побратимљене општине,  а ево данас смо код вас и надам се да ћемо наставити да помажемо  и да се састајемо неким лепшим поводом, истакли су испред Грађанске иницијативе за Србију и Босну.


#   Прокупље   поплава     председник општине   поплава 2014   Мирољуб Пауновић   Куманово
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима