Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Запослени у општини Куршумлија одричу се 10 одсто од плате за помоћ поплављеним

rssBookmark and Share

Прокупље 20.05.2014. Блиц

Сви радници општине Куршумлија одвојиће 10 одсто мајске плате као помоћ поплављенима

Запослени у општини Куршумлија одричу се 10 одсто од плате за помоћ поплављеним

На Седници Штаба за ванредне ситуације у Куршумлији донета је одлука да се организује велика хуманитарна акција прикупљања помоћи за угрожена подручја, а сва помоћ биће прикупљена у згради Црвеног крста.

"Желим да упутим јавни позив свим суграђанима и људима добре воље који желе да помогну и прикључе се поменутој акцији. Уједно позивам и привредне субјекте да у складу са својим могућностима и колико ко буде могао прикупимо помоћ за породице које је задесила ова катастрофална поплава. Морам да напоменем да нам је сваки вид помоћи веома важан али бих истакао да нам је најпотребнија храна за бебе, пампрес пелене, флаширана вода, ћебад, душеци", нагласио је председник општине Куршумлија Радољуб Видић.

Он истиче да су радници општине Куршумлија одлучили да се одрекну 10 одсто својих зарада за мај месец, како би се прикупљена новчана средства усмерила за најугоженије општине.

Црвени крст Прокупље који је активно учествовао у организацији прикупљања помоћи за поплављено становништво, донирао је хуманитарну помоћ општини Крупањ. Према речима Душице Динић, секретара општинске организације Црвеног крста Прокупље, за само неколико дана прикупљено је око 2.150 килограм одеће, обуће, постељине и ћебади и 1.115 килограма артикала хране и хигијене.

"На наш позив одазвали су се грађани у великом броју и поједини привредници. СЗТР “Боки” из Доње Топонице донирао је 550 килограма конзервираног поврћа, “Рич” доо 1.520 литара воде и палету средстава за хигијену, СЗТР “Неца” 4.800 литара воде, 800 килограма брашна и 240 килограма прашка. “Андрејић” доо Белољин је донирао 1.400 литара воде, а СЗР “Металац” и “Еxит” храну и воду у вредности од по 20.000 динара", рекла је Динићева.

Она каже да је с обзиром да је у Крупњу изузетно тешка ситуација, одлучено да сву помоћ пошаљу тамо.

"Ступили смо у контакт са Црвеним крстом Крупањ и општинским штабом, који су нам потврдили могућност да прихвате и даље дистрибуирају помоћ", додаје секретар прокупачког Црвеног крста. Она истиче да је у акцији је учествовало око 50 волонтера Црвеног крста Прокупље, који су радили на прикупљању, класирању, паковању и утовару помоћи.

Коментара: 0


#   Прокупље   Куршумлија   поплава   Радољуб Видић     председник општине   угрожени   поплава 2014   хуманитарна акција   Крупањ   јавни позив
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима