Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Александра Бартон: Нисам слала претње, можда је телефон хакован!

rssBookmark and Share

Ниш 03.04.2014.

Основни суд у Алексинцу одбио је предлог за одређивање притвора директорки Мобинг центра у Нишу Александри Бартон, који је наложило Основно јавно тужилаштво у Алексинцу, сматрајући га неоснован.

Александра Бартон: Нисам слала претње, можда је телефон хакован!
Александра Бартон: Нисам слала претње, можда је телефон хакован!

Директорку Мобинг центра у Нишу Александру Бартон, сокобањска полиција привела је пре два дана, по налогу Тужилаштва у Алексинцу, а због сумње да је пре четири месеца слала претеће поруке појединим радницима Специјалне болнице у Сокобањи, које је Агенција за борбу против корупције прогласила узбуњивачима, а чије интересе заступа Мобинг центар у Нишу.

Александра Бартон, директорка Мобинг центра Ниш демантовала је да је слала претеће поруке радницима Специјалне болнице Сокобања које заступа због мобинга.

Бартонова је ухапшена 31.марта али ју је, након саслушања судија за претходни поступак Основног суда у Алексинцу 1.априла увече пустио да се брани са слободе, одбивши као неоснован захтев тужилаштва да јој се одреди притвор.

- Доживела сам велики стрес због овог привођења, али ми је најтеже што је све то слушало моје дете и доживело страшан шок. Никада не бих радила нешто што није исправно тако да је апсурдна тврдња да сам ја слала претеће поруке запосленима које заступам и за које се борим. После свега што се дешава уплашена сам за своје дете, не знам шта ће следеће да ураде, каже Бартонова.

Она демантује и да је користила број телефона са којег су слате претеће поруке радницима.

- Апсолутно нетачно да сам користила поменути број телефона, са кога су слате поруке, како у мом мобилном апарату, тако и у било ком другом. Није ми јасно како се то ИМЕИ код (серијски број прим.аут) мог телефона поклапа са оним који је коришћен за слање порука. Једино могу да претпоставим да је техника толико напредовала да хакери могу да представе да сам ја користила наведени број у мом телефону, јер је потпуно нелогично да ја претим тим људима, додаје она.

У Основном тужилаштву у Алексинцу пак кажу да се поступак против Бартонове наставља и да још нису одлучили да ли ће се жалити на одбијање захтева да буде притворена.

-У току је доказни поступк након чега ће бити одлучено да ли че бити подигнут оптужни предлог или ће бити одбачена кривична пријава, кажу у Основном тужилаштву. Основ сумње за подношење кривичне пријаве јесу листинзи мобилних оператера који су показали да је претеће поруке група од осморо радника добијала са непознатог броја али са истог телефонског апарата, са којег је коришћен и приватни број мобилног телефона Бартонове.

 


#   Ниш   Алексинац   Сокобања   полиција   кривична пријава   Александра Бартон   Агенција за борбу против корупције   кривичне пријаве
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима