Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Aleksandra Barton: Nisam slala pretnje, možda je telefon hakovan!

rssBookmark and Share

Niš 03.04.2014.

Osnovni sud u Aleksincu odbio je predlog za određivanje pritvora direktorki Mobing centra u Nišu Aleksandri Barton, koji je naložilo Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu, smatrajući ga neosnovan.

Aleksandra Barton: Nisam slala pretnje, možda je telefon hakovan!
Aleksandra Barton: Nisam slala pretnje, možda je telefon hakovan!

Direktorku Mobing centra u Nišu Aleksandru Barton, sokobanjska policija privela je pre dva dana, po nalogu Tužilaštva u Aleksincu, a zbog sumnje da je pre četiri meseca slala preteće poruke pojedinim radnicima Specijalne bolnice u Sokobanji, koje je Agencija za borbu protiv korupcije proglasila uzbunjivačima, a čije interese zastupa Mobing centar u Nišu.

Aleksandra Barton, direktorka Mobing centra Niš demantovala je da je slala preteće poruke radnicima Specijalne bolnice Sokobanja koje zastupa zbog mobinga.

Bartonova je uhapšena 31.marta ali ju je, nakon saslušanja sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Aleksincu 1.aprila uveče pustio da se brani sa slobode, odbivši kao neosnovan zahtev tužilaštva da joj se odredi pritvor.

- Doživela sam veliki stres zbog ovog privođenja, ali mi je najteže što je sve to slušalo moje dete i doživelo strašan šok. Nikada ne bih radila nešto što nije ispravno tako da je apsurdna tvrdnja da sam ja slala preteće poruke zaposlenima koje zastupam i za koje se borim. Posle svega što se dešava uplašena sam za svoje dete, ne znam šta će sledeće da urade, kaže Bartonova.

Ona demantuje i da je koristila broj telefona sa kojeg su slate preteće poruke radnicima.

- Apsolutno netačno da sam koristila pomenuti broj telefona, sa koga su slate poruke, kako u mom mobilnom aparatu, tako i u bilo kom drugom. Nije mi jasno kako se to IMEI kod (serijski broj prim.aut) mog telefona poklapa sa onim koji je korišćen za slanje poruka. Jedino mogu da pretpostavim da je tehnika toliko napredovala da hakeri mogu da predstave da sam ja koristila navedeni broj u mom telefonu, jer je potpuno nelogično da ja pretim tim ljudima, dodaje ona.

U Osnovnom tužilaštvu u Aleksincu pak kažu da se postupak protiv Bartonove nastavlja i da još nisu odlučili da li će se žaliti na odbijanje zahteva da bude pritvorena.

-U toku je dokazni postupk nakon čega će biti odlučeno da li če biti podignut optužni predlog ili će biti odbačena krivična prijava, kažu u Osnovnom tužilaštvu. Osnov sumnje za podnošenje krivične prijave jesu listinzi mobilnih operatera koji su pokazali da je preteće poruke grupa od osmoro radnika dobijala sa nepoznatog broja ali sa istog telefonskog aparata, sa kojeg je korišćen i privatni broj mobilnog telefona Bartonove.

 

Komentara: 0


#   Niš   Aleksinac   Sokobanja   policija   krivična prijava   Aleksandra Barton   Agencija za borbu protiv korupcije   krivične prijave
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima