Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Браћа оптужена за убиство власника месаре Даком

rssBookmark and Share

Ледена стена 10.05.2013. Autor: Blic

Тужилаштво у Нишу подигло је оптужницу против Марка и Ивице Динића због сумње да су убили власника ланца месара Даком Слободана Маринковића

Браћа оптужена за убиство власника месаре Даком

Марко Динић (29) из Ниша оптужен је да је 1.октобра 2012. године хицима из пиштоља из безобзирне освете убио Слободана Маринковића из Мерошине, власника ланца месара „Даком“, а његов брат Ивица Динић (38) да му је помогао у извршењу овог кривичног дела.

Они су ухапшени 23.октобра прошле године а притвор им је након подизања оптужнице поново продужен. Маринковић је по судској извршној пресуди због дуга на дан убиства требало да преузме доњу салу ресторана „Лион“, власништво Душка Динића, оца ухапшене браће, који је преминуо 21.септембра 2012. године.

Марко Динић је оптужен да је дан након очеве смрти, за 4.500 евра у Алексинцу купио аутомобил „ситроен ксантија“ којим се 1.октобра одвезао до сточне пијаце у Мрамору, док га је брат Ивица пратио „аудијем“.

Када је Маринковић наишао својим „мерцедесом“, пошавши на посао до кланице око километар удаљене од његове куће, оптужени Марко Динић је изашао из возила и испалио пет хитаца у њега, наневши му прострелне ране трбуха, јетре, грудног коша од којих је преминуо на лицу места.

Након тога је, према наводима оптужнице, „ситроен“ одвезао до насеља Ледена стена и оставио га, док га је брат све време пратио „аудијем“.


#   Ледена стена   браћа   Марко Динић   Ана Маринковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима