Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Браћа упорно поричу убиство власника месаре

rssBookmark and Share

Ледена стена 07.11.2012. Izvor:Novosti

РОЂЕНА браћа Ивица (37) и Марко (28) Динић, синови преминулог власника познатог нишког ресторана "Лион", упорно поричу да су 1. октобра убили Слободана Маринковића (62), који је успешно пословао са својом Индустријом меса "Даком" у Мрамору код Ниша,пишу ''Новости''.

Браћа упорно поричу убиство власника месаре

Месарски магнат је ликвидиран из класичне "сачекуше" баш на дан када је по извршном судском решењу, на име дуга, требало да преузме једну етажу ресторана Динића на Метејевачком путу у Нишу.

Према сазањима "Новости" из извора блиских истрази, рођена браћа су се после хапшења, на саслушању код истражног судије, бранила тврдњама да је њима Маринковић био значајнији да је жив!

- Учинио нам је уступак да део ресторана не предамо 25. маја, како је било пресуђено, већ 1. октобра, док одрадимо већ заказане прославе у "Лиону" - истакли су Динићи. - Чак смо се договорили да Маринковић не преузме део, већ и да преостали део ресторана откупи нас, што би нам много значило за покривање дугова осталим повериоцима.

Адути одбране осумњичене браће Динић су да нема очевидаца убиства власника "Дакома", да није било трагова на лицу места као и да је један од њих у тренутку злочина био у центру Ниша, а не у Мрамору.

Они поричу и да имају било какве везе са аутомобилом "ситроен ксантија", који је после убиства пронађен сакривен у нишком насењу Ледена стена, а који је виђен на месту злочина. Ово возило је, како сазнајемо, продао један човек из Алексинца за 4.500 евра али без икавих папира, а приликом саслушања није био није децидиран да су купци били браћа Динић.

На овом аутомобилу биле су окачене регистарске таблице возила "заставе југо", украдене дан пре убиства у Мрамору. На овај "ситроен", инспекторима нишке полиције указали су мештани Мрамора. Приметили су на месту злочина сиви "ситроен" у којем су били неки људи, који су покушавали да се сакрију од њихових погледа. То возило се великом брзином удаљило, па се посумњало да су се њиме одвезле Маринковићеве убице.

Припадници Полицијске управе у Нишу су после хапшења Ивице и Марка Динића 21. октобра одузели и њихове мобилне телефоне, који их индиректно повезују са убиством Слободана Маринковића. Према нашим сазнањима, полиција је прибавила и снимке камере једне гасне пумпе на којој је на дан убиства забележен пролазак сумњивог "ситроена" али и "аудија", власништво Динића.

У истражном поступку о убиству власника "Дакома", покренутом у Вишем суду у Нишу, очекују резултате ДНК анализа и балиситичких вештачења, који би требало детаљно да расветле злочин у Мрамору код Ниша.

ПОКЛАПАЊЕ У ИСТРАЗИ БРАНИОЦИ браће Динић поднели су жалбу на квалификацију да је извршено тешко убиство власника "Дакома" из безобзирне освете, јер наводе да такав мотив не постоји. Указују да Маринковић није био једини и највећи поверилац ресторана "Лион" и да је поклапање дана преузимања ресторана и убиства, искористио неко трећи како би после убиства истрагу навео на погрешан траг.


#   полиција   Ледена стена   браћа   Ана Маринковић   регистарске таблице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима