Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цариници на Градини спречили превару са фалсификованим сертификатима

rssBookmark and Share

Градина 23.09.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су 22. септембра 2020. године на граничном прелазу Градина запленили 18 фалсификованих сертификата и баркодова светски познатих марки Армани и Гучи и тако спречили да се копије њихових производа продају на тржишту као оригинали.

Цариници на Градини спречили превару са фалсификованим сертификатима

Случај је откривен када је на ред за царинску контролу на улазу у земљу пристигао аутобус новопазарских регистарских ознака који је превозио путнике из Турске ка Србији.

Међу путницима тог аутобуса нашао се и 51-годишњи Пироћанац у чијој су торбици, коју је носио око струка, цариници пронашли сертификате, налепнице и бар кодове за разне модне детаље (мараме, шалове, рукавице, чарапе, шешире, каишеве, накит) светски познатих марки ''GUCCI'' и ''EMPORIO ARMANI'' чија је вредност од 75 до 475 евра.    

Искусним цариницима то није могло да промакне, јер су одмах посумњали да бар кодови потичу од стварно продате оригиналне робе, али да их је неко вешто фалсификовао намеравајући да их потом прикачи уз копије производа и тако их прикаже као оригинале.

Цариници су тако успели да осујете још један покушај сајбер криминала, јер да је покушај био успешан, неко би модни детаљ који вреди 2 евра купио уверен да вреди 475 евра.

Подсећамо да се Управа царина активно бори за очување права интелектуалне својине, тако да ће заступници поменутих брендова бити одмах информисани о откривеном покушају злоупотребе,  како би могли да се укључе у поступак и потврде да ли су сумње цариника оправдане. 


#   Градина   царина   фалсификовање   Управа царина   Гранични прелаз   бренд   бар код
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима