Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплена "фалш" етикета познатог бренда за "фалш" гардеробу

rssBookmark and Share

Градина 07.02.2021. Јужна Србија Инфо

Цариници су 3. фебруара 2021. године на прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, открили и спречили покушај кријумчарења 1.200 платнених и картонских етикета робне марке „зара”, које би највероватније послужиле лажном брендирању, односно фалсификовању одеће познатог шпанског произвођача.

Заплена "фалш" етикета познатог бренда за "фалш" гардеробу

Прекршај је откривен када је за детаљан преглед на улазу у земљу издвојен аутобус пиротских регистарских ознака, са 14 путника.

Возач је објаснио да је реч о заменском аутобусу који превози путнике ка Новом Пазару из Бугарске, где је аутобус којим су путовали из  Истанбула остао у квару.

Приликом прегледа бокса за пртљаг путника цариници су поред кофера и торби пронашли и картонску кутију која је наизглед била пуна папирних етикета једне домаће робне марке, која код Управе царина нема поднет захтев о заштити права интелектуалне својине.

Међутим, етикетама домаћег бренда заправо су биле сакривене етикете робне марке „зара“.

Као власник непријављене кутије са спорним етикетама пријавио се 43-годишњи путник аутобуса из Новог Пазара.

Он је цариницима рекао да је реч о пошиљци коју је за извесну суму новца пристао да понесе из Турске за некога у Новом Пазару.


#   Градина   царина   кријумчарење   конференција   Гранични прелаз   гардероба   интелектуална својина   етикета   бар код   Зара конфекција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима