Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

16 тона "фејк" гардеробе

rssBookmark and Share

Градина 02.12.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 27. и 28. новембра 2018. године, на улазу граничног прелаза Градина, у аутобусу и два камиона запленили махом фирмирану гардеробу за коју се сумња да није аутентична.

16 тона "фејк" гардеробе

Последњи прекршај откривен је у камиону београдских регистарских ознака који је из Турске превозио скоро 16 тона разне робе за српско тржиште.

Њиме је управљао 37-годишњи држављанин Србије из Београда који је царинским службеницима прећутао да у уредно пријављеном товару, постоји и део непријављене робе.

Реч је 30 килограма наводно фирмиране гардеробе, међу којом је највише било кравата, зимских капа „монклер“ и „шанел“, „барбери“ шалова, дуксерица „томи хилфигер“, мушких кошуља, фармерки и женских ципела.

И дан раније је камион новопазарских регистрација који је из правца Турске транспортовао разну робу за фирму уз Београда, поред пријављених више од 17 тона, товара, садржао је и део скривене робе.

Тада је код 46-годишњег возача из Новог Пазара пронађена непријављена дечија гардероба и опрема за бебе попут носиљки, кенгура, портикли и трака за главу, али и 180 капа, 170 пари чарапа, око 130 пари патофни, више од 100 бодија, 90 пари дечјих патика, као нешто дечјих панталона, хеланки, пиџама и пешкира.

Истога дана у аутобусу босанскохерцеговачких регистрација који се из Истанбула враћао ка Сарајеву сви путници су цариницима рекли да немају ништа да пријаве за контролу, али је утврђено да двоје нису рекли истину.

Наиме, детаљним прегледом у пртљагу 38-годишње путнице из Зенице откривена је  сумњива фирмирана мушка гардероба марки „томи хилфигер“, „армани“, „луј витон“ и других, док женска одећа није имала ознаку робне марке.

Цариници су у њеном пртљагу пронашли више од 130 блуза, затим 90 женских марама, фармерке, тренерке и мушке дуксерице.

Код путника из Мркоњић Града је такође откривено нешто кријумчарене гардеробе у чија се звучна имена „армани“, „хуго бос“, „левис“ – сумња. Реч је о 170 зимских капа, 160 мушких блуза, 20 женских торби „луј витон“, „валентино“, „гучи“.


#   Јужна Србија Инфо   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   гардероба   интелектуална својина
@juznasrbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима