Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сумњиве 'старке' и гардероба

rssBookmark and Share

Градина 19.09.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су 14. и 18. августа 2018. године у два прекршаја на граничном прелазу Градина и у дубинској контроли у близини места Богутовац запленили разнолику робу без потребне документације о њеном пореклу и плаћеним дажбинама, а за коју се сумња да повређује права интелектуалне својине познатих брендова.

Сумњиве 'старке' и гардероба

Најсвежији случај догодио се два сата након поноћи 18. августа на магистралном путу Рашка-Краљево, када су царински службеници приликом дубинске контроле, у сарадњи са полицијом, зауставили комби курирске службе краљевачких регистарских ознака.

Детаљним прегледом комбија, који је из Београда ка Новом Пазару возио 45-годишњи држављанин Србије, пронађено је преко 500 пари чарапа марки ''најк'' и ''адидас'' и скоро 30 пари патика познатијих као ''старке'' у чију се аутентичност сумња.

Неколико дана раније, на улазу граничног прелаза Градина, цариници су прегледом два камиона који су превозили готово 40 тона разне робе из Турске ка БиХ задржали 250 килограма оне за коју се сумња да повређује право интелектуалне својине познатих робних марки.

У једном товару пронађено око 60 сумњивих ''гучи'' и ''мајкл корс'' торби, готово 600 метара постељног текстила са ознакама познатих дизнијевих јунака као што су ''спајдермен'', ''маша и медвед'', ''хелоу кити'' и разних других одевних предмета.

Други товар је садржао позамашан број доњег веша наводно ''келвин клајн'' робне марке, као и дечјих тренерки, комплета, мушких и женских мајица, кошуља, јакни са ознакама  ''филип плејн'', ''гучи'', ''томи хилфигер'', ''најк'' и др.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   гардероба   патике   интелектуална својина   Маша и медвед
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима