Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sumnjive 'starke' i garderoba

rssBookmark and Share

Gradina 19.09.2018. Južna Srbija Info

Carinici su 14. i 18. avgusta 2018. godine u dva prekršaja na graničnom prelazu Gradina i u dubinskoj kontroli u blizini mesta Bogutovac zaplenili raznoliku robu bez potrebne dokumentacije o njenom poreklu i plaćenim dažbinama, a za koju se sumnja da povređuje prava intelektualne svojine poznatih brendova.

Sumnjive 'starke' i garderoba

Najsvežiji slučaj dogodio se dva sata nakon ponoći 18. avgusta na magistralnom putu Raška-Kraljevo, kada su carinski službenici prilikom dubinske kontrole, u saradnji sa policijom, zaustavili kombi kurirske službe kraljevačkih registarskih oznaka.

Detaljnim pregledom kombija, koji je iz Beograda ka Novom Pazaru vozio 45-godišnji državljanin Srbije, pronađeno je preko 500 pari čarapa marki ''najk'' i ''adidas'' i skoro 30 pari patika poznatijih kao ''starke'' u čiju se autentičnost sumnja.

Nekoliko dana ranije, na ulazu graničnog prelaza Gradina, carinici su pregledom dva kamiona koji su prevozili gotovo 40 tona razne robe iz Turske ka BiH zadržali 250 kilograma one za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki.

U jednom tovaru pronađeno oko 60 sumnjivih ''guči'' i ''majkl kors'' torbi, gotovo 600 metara posteljnog tekstila sa oznakama poznatih diznijevih junaka kao što su ''spajdermen'', ''maša i medved'', ''helou kiti'' i raznih drugih odevnih predmeta.

Drugi tovar je sadržao pozamašan broj donjeg veša navodno ''kelvin klajn'' robne marke, kao i dečjih trenerki, kompleta, muških i ženskih majica, košulja, jakni sa oznakama  ''filip plejn'', ''guči'', ''tomi hilfiger'', ''najk'' i dr.

Komentara: 0


#   Gradina   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   garderoba   patike   intelektualna svojina   Maša i medved
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima