Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењене „адидас“ и „најк“ етикете спремне за "фејк" гардеробу и патике

rssBookmark and Share

Градина 29.08.2019. Јужна Србија Инфо

Цариници су 27. августа 2019. године приликом улазне контроле на Градини запленили 5.000 етикета робних марки „адидас“ и „најк“. Самолепљиве и платнене етикете поменутих робних марки пронађене су у пртљагу 31-годишњег држављанина Србије, путника новопазарског аутобуса, који саобраћа на линији Истанбул-Нови Пазар.

Заплењене „адидас“ и „најк“ етикете спремне за "фејк" гардеробу и патике

Он је као и сви остали присутни путници рекао да нема ништа да пријави, да би цариник приликом детаљног прегледа пртљага, у најлон кеси, на дну једне од торби пронашао две хиљаде самолепљивих и три котура од по хиљаду платнених етикета, које се лепе и нашивају на гардеробу или обућу.

Испоставило се да торба припада поменутом путнику, кројачу из Новог Пазара, који би заплењеним етикетама могао да „брендира“ пет хиљада комада различитих одевних предмета, што се захваљујући будности цариника на Градини, неће десити.

Царинска служба настоји да стане на пут свему што на нелегалан начин може да доспе на тржиште, а сузбијање кријумчарења фалсификата представља важан сегмент у делокругу рада ове институције. У прилог чињеници да је допринос Управе царина у борби против нелегалне трговине фалсификатима значајан, говоре резултати.

Од почетка ове године због сумње у повреду права интелектуалне својине задржано је преко 70.000 различитих производа, док је уништено 300.000 комада различите робе и преко тоне текстила. Током прошле године је задржано преко пола милиона производа због сумње у њихову оригиналност, а уништено је преко 700.000 различитих фалсификата.

Коментара: 0


#   Градина   кријумчарење   Управа царина   Гранични прелаз   гардероба   интелектуална својина   етикета   робна марка
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима