Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дечак везао пса за ауто и вукао га улицама Житковца

rssBookmark and Share

Алексинац 01.11.2017. Алексиначке вести, Телеграф

Дечак (13) из алексиначког села Прћиловица везао је свог пса за очев ауто, а затим га возио улицама Житковца наочиглед ужаснутих пролазника.

Фото: Фејсбук (Ј.П.)
Фото: Фејсбук (Ј.П.)

Девојка, очевидац стравичног мучења животиње је пријавила догађај полицији, али с обзиром на то да малолетник има мање од четрнаест година, избегао је било какву одговорност за оно што је урадио.

Емилија Јевтић, очевидац злостављања пса каже да је била згрожена призором којем је била сведок.

- То се десило 28. октобра око 17 сати у време када сам се враћала из посете другарици. У улици Драгољуба Аврамовића приметила сам бели "опел", а пажњу ми је привукло то што је са места возача изашао дечак. Отворио је пртљажник аута и извадио пса, везао му је конопац око врата, а други крај је привезао за ауто.

- Питала сам га зашто то ради, а он ми је одговорио да је то његов пас и да се не мешам. Запретила сам му да ћу га сликати на шта је он казао да га за то није нимало брига. Сео је у ауто и кренуо ка Горичкој улици вукући по асфалту јадну животињу која је цвилела – описује нељудско мучење пса Емилија.

Фото: Фејсбук (Ј.П.)

Девојка је слике послала својој мајци, Милени Пантовић, која је власник прихватилишта за напуштене животиње, а затим злостављање пријавила полицији.

- Апелујем на надлежне да пса одузму дечаку јер се не може говорити о власничкој животињи с обзиром на то да није чипована. Не знам шта се са јадном животињом даље десило, јер сам у полицији чула да је жива али сам од неких дечака који познају малишана који је мучио, сазнала да је преминула од повреда - рекла је Милена.

Полиција је потврдила овај догађај и саопштила да је обавештено Више јавно тужилаштво Центар за социјални рад.

Д.Р, Телеграф, Алексиначке вести


#   Алексинац   Центар за социјални рад   Житковац   насиље   Прћиловица   пси   животиње   Више јавно тужилаштво   малтретирање   Милена Пантовић   Емилија Јевтић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима