Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дечак који је злостављао пса у Житковцу крај Алексинца, украо чак и "југо" Центру за социјални рад

rssBookmark and Share

Алексинац 03.11.2017. Бранко Јанчковић, Блиц, Јужна Србија Инфо

Дечак (13) из Прћловице код Алексинца, који је злостављао пса вукући га аутомобилом по асфалту, има завидан криминални досије с обзиром на своје године: до сада је украо већ два аутомобила од којих је један, марке “југо”, власништво Центра за социјални рад у Параћину, преноси “Блиц”.

Фото: Приватна архива-Фејсбук
Фото: Приватна архива-Фејсбук

Да ствар буде црња, украдено возило продао је на отпаду као старо гвожђе, што је откривено тек ове године. Дечак по свему судећи одлично користи чињеницу да још нема навршених 14 година, па краде знајући да не може да одговара. До сада је евидентиран као починилац укупно четири крађе, од чега су у два случаја биле крађе возила.

- Возило Центра за социјални рад у Параћину украдено је 21 .јуна прошле године. Починилац је био непознат све док полиција у овој години није пронашла остатке “југа” на једном отпаду за откуп старог гвожђа у Алексинцу. Оперативним радом полиција је утврдила да је возило продао овај малолетник који га је и украо. У време крађе он је имао свега 12 година тако да је кривично неодговоран. Нису могли ништа него да тужилаштву пошаљу само обавештење о учињеном кривичном делу, каже наш извор.

Малолетник, иначе, живи са мајком и сестром у Прћиловици код Алексинца, али је склон скитничарењу па отуда не чуди како се обрео у Параћину. Према незваничним информацијама, он сам путује возом тако да су га налазили и у другим, удаљенијим градовима.

Листу кривичних дела у његовом малолетничком досијеу допуниће кривично дело злостављања и мучења животиња, почињено 28.октобра када је шокирао мештане суседног села Житковац јер је вукао по асфалту пса везаног за браник возила. Како је наш лист писао, он је претходно дошао колима од Прћиловице до Житковца са псом у гепеку. Будући да је управљао аутомобилом пре стицања права на управљање, досије ће му употпунити и овај прекршај, али је извесно да ни за шта неће моћи да одговара јер је још увек кривично неодговоран.

У Центру за социјални рад у Алексинцу, уздржани су око података које могу да саопште јавности о малолетнику, с обзиром на његове године, али потврђују да потиче из породице која је корисник новчано социјалне помоћи.

- Одмах чим смо из медија сазнали за случај, упућена је екипа у Прћиловицу како би се утврдиле све чињенице. Са породицом се већ саветодавно ради а уколико буде потребно биће предузете и друге мере прописане законом – појачан надзор од стране родитеља или мера корективног надзора и друго, каже директорка Центра за социјални рад у Алексинцу Јасна Николић.


#   Алексинац   полиција   крађа   Центар за социјални рад   Житковац   Прћиловица   пси   злостављање   животиње   кривично дело   Јасна Николић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима