Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dečak koji je zlostavljao psa u Žitkovcu kraj Aleksinca, ukrao čak i "jugo" Centru za socijalni rad

rssBookmark and Share

Aleksinac 03.11.2017. Branko Jančković, Blic, Južna Srbija Info

Dečak (13) iz Prćlovice kod Aleksinca, koji je zlostavljao psa vukući ga automobilom po asfaltu, ima zavidan kriminalni dosije s obzirom na svoje godine: do sada je ukrao već dva automobila od kojih je jedan, marke “jugo”, vlasništvo Centra za socijalni rad u Paraćinu, prenosi “Blic”.

Foto: Privatna arhiva-Fejsbuk
Foto: Privatna arhiva-Fejsbuk

Da stvar bude crnja, ukradeno vozilo prodao je na otpadu kao staro gvožđe, što je otkriveno tek ove godine. Dečak po svemu sudeći odlično koristi činjenicu da još nema navršenih 14 godina, pa krade znajući da ne može da odgovara. Do sada je evidentiran kao počinilac ukupno četiri krađe, od čega su u dva slučaja bile krađe vozila.

- Vozilo Centra za socijalni rad u Paraćinu ukradeno je 21 .juna prošle godine. Počinilac je bio nepoznat sve dok policija u ovoj godini nije pronašla ostatke “juga” na jednom otpadu za otkup starog gvožđa u Aleksincu. Operativnim radom policija je utvrdila da je vozilo prodao ovaj maloletnik koji ga je i ukrao. U vreme krađe on je imao svega 12 godina tako da je krivično neodgovoran. Nisu mogli ništa nego da tužilaštvu pošalju samo obaveštenje o učinjenom krivičnom delu, kaže naš izvor.

Maloletnik, inače, živi sa majkom i sestrom u Prćilovici kod Aleksinca, ali je sklon skitničarenju pa otuda ne čudi kako se obreo u Paraćinu. Prema nezvaničnim informacijama, on sam putuje vozom tako da su ga nalazili i u drugim, udaljenijim gradovima.

Listu krivičnih dela u njegovom maloletničkom dosijeu dopuniće krivično delo zlostavljanja i mučenja životinja, počinjeno 28.oktobra kada je šokirao meštane susednog sela Žitkovac jer je vukao po asfaltu psa vezanog za branik vozila. Kako je naš list pisao, on je prethodno došao kolima od Prćilovice do Žitkovca sa psom u gepeku. Budući da je upravljao automobilom pre sticanja prava na upravljanje, dosije će mu upotpuniti i ovaj prekršaj, ali je izvesno da ni za šta neće moći da odgovara jer je još uvek krivično neodgovoran.

U Centru za socijalni rad u Aleksincu, uzdržani su oko podataka koje mogu da saopšte javnosti o maloletniku, s obzirom na njegove godine, ali potvrđuju da potiče iz porodice koja je korisnik novčano socijalne pomoći.

- Odmah čim smo iz medija saznali za slučaj, upućena je ekipa u Prćilovicu kako bi se utvrdile sve činjenice. Sa porodicom se već savetodavno radi a ukoliko bude potrebno biće preduzete i druge mere propisane zakonom – pojačan nadzor od strane roditelja ili mera korektivnog nadzora i drugo, kaže direktorka Centra za socijalni rad u Aleksincu Jasna Nikolić.


#   Aleksinac   policija   krađa   Centar za socijalni rad   Žitkovac   Prćilovica   psi   zlostavljanje   životinje   krivično delo   Jasna Nikolić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima