Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

MUP izašao sa saopštenjem: U Nišu uhapšeno 11 osoba u akciji "Ares"

rssBookmark and Share

Aleksinac 17.07.2017.

Pripadnici policijske uprave u Nišu, u akciji "Ares", uhapsili 11 osoba osumnjičenih za iznudu, teške krađe, razbojništvo, nedozvoljeno nošenje oružja i trgovinu drogom

U akciji
U akciji

- Zbog trgovine drogom, pripadnici MUP-a u Nišu uhapsili su dve osobe.

Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom kuće A. M, u blizini Niša, policija je pronašla dva paketa marihuane, težine oko 124,2 grama, a u kući T. R. četiri paketa heroina, težine 22,2 grama kao i vagicu za merenje.

 

- Zbog oružja, policija je uhapsila S. S. (26) iz Niša, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

S. S. je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

On se tereti da je u kuću oštećenog doneo dve bombe i pretio da će ih aktivirati u čemu ga je policija sprečila.

 

- Pripadnici niške policije rasvetlilili su razbojništvo u prodavnici u Nišu i uhapsili D. Ž. (19) iz Niša, koji se tereti za ovo krivično delo.

MUP je protiv maloletnika podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku

Sumnja se da su D. Ž. i jedan maloletnik (17), u subotu 15. jula 2017. godine, maskirani ušli u jednu nišku prodavnicu i preteći nožem prodvačici, oteli novac iz kase.

 

- Policija u Nišu rasvetlila je teške krađe u školama i uhapsili S. T. (1986) i R. S. (1984), obojica iz okoline Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela.

Njima je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, određeno zadržavanje do 48 časova, a Sudija im je odredio pritvor do 30 dana.

Oni od januara do juna 2017. godine na teritoriji Niša, Aleksinca, Merošine, Doljevca, Ražnja, Žitorađe, Kruševca i Sokobanje obili više osnovnih škola iz kojih su odneli računare i televizore i pričinili štetu koja se procenjuje na više od milion i po dinara.

Pretresom porodičnih kuća uhapšenih, policija je pronašla jedan deo školske imovine, a drugi deo nađen je kod osoba kojima su ih osmumnjičeni prodali.

 

- Niška policija je uhapsila prilikom primopredaje novca D. M. (24), D. R. (24), S. R. (26) i M. S. (35) iz Niša, zbog sumnje da su izvršili krivično delo iznuda.

Njima je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, određeno zadržavanje do 48 časova

Osumnjičeni mladići se terete da su uz pretnje i nanošenje teških telesnih povreda, od oštećenog potraživali novac u iznosu oko 13.000 evra , a potom još 1.500 evra.


#   Aleksinac   policija   hapšenje   droga   MUP RS   krađa   iznuda   razbojništvo   PU Niš   krivično delo   Akcija Ares
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima