Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дечака спржила струја: изгореле му обе руке и ноге

rssBookmark and Share

Ниш 18.06.2014. Курир

Трафостаница на којој је Натан Ватовић (11) страдао није ограђена и налази се у непосредној близини основне школе

Дечака спржила струја: изгореле му обе руке и ноге

Једанаестогодишњи Натан Ватовић успешно се опоравља на Дечјој хируршкој клиници у Нишу од тешких опекотина које је задобио по рукама и ногама кад се попео на трафостаницу у близини своје школе у зајечарском селу Велики Извор.

Несрећни малишан пуком срећом преживео је струјни удар од шест хиљада волти када је, према речима његових другова, покушао да дохвати гнездо с врапцима.

Оца лагали

Његов отац Сретен сматра да је Натановој несрећи допринело и то што је трафостаница, која се налази у непосредној близини школе, потпуно необезбеђена, па је поднео пријаву против руководства школе и зајечарске „Електродистрибуције“. Међутим, како је најавио, затражиће и одговорност зајечарске полиције и тужилаштва због тога што после несреће нису предузели ништа.

Дечаков отац каже да му је најпре јављено да је Натан лакше повређен.
- Тог дана су деца славила другарско вече, којем смо присуствовали и ја и супруга, али смо из школе отишли раније како бисмо поставили слике са овог догађаја на интернет. Међутим, кад сам укључио рачунар, установио сам да нема струје. Нисам ни слутио да је до квара дошло јер је мој син доживео струјни удар - прича дечаков отац.
Он истиче да га је убрзо позвала директорка школе и казала му да је Натан сломио руку, али да није ништа опасно.

- Затим ме је поново позвала и тек онда ми саопштила да малишан мора да буде пребачен у Зајечар јер има тешке повреде. Међутим, пошто нису имали адекватну газу за збрињавање његових опекотина пребачен је у Ниш - каже огорчени отац.

Два дана на интензивној

Због тежине повреда Натан је два дана провео на интензивној нези.
- Он тврди да се не сећа како га је ударила струја. Његови другови су ми казали да је хтео да се попне да види гнездо врабаца. Шта год да је био разлог, дете не може бити криво. Недопустиво је да се трафостаница налази на само петнаест метара од дечјег игралишта, неограђена и без знака упозорења - истиче Сретен.

Малишан каже да је важно да се трафостаница обезбеди како се неком другом детету не би десило што и њему.
- Треба да се постави неки знак да знамо да је то опасно. Мене је баш испекло, сад ме не боли страшно, само ме пецка по рукама и ногама - рекао нам је Натан.

Тешке повреде
ИЗГОРЕЛЕ МУ ОБЕ РУКЕ И НОГЕ

Најтеже повреде малишан је задобио на десној руци, али му је страдала и лева, кроз коју је прошао струјни лук и изашао у пределу бутине. Дечак је задобио и повреду браде кад је пао с трафостанице. Анђелка Славковић, директор Дечје хируршке клинике, рекла нам је да су Натанове повреде саниране и да није животно угрожен.


#   Ниш   струја   Клинички центар Ниш   Анђелка Славковић   Клинички центар   животно угрожен   нема струје   струјни удар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима