Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дечји јецаји одјекивали на сахрани мале Анастасије

rssBookmark and Share

Врање 11.04.2014. Блиц

У породичној гробници Трајковића на Доњеврањском гробљу у Врању, јуче је уз плач, бол и јецаје сахрањена десетогодишња Анастасија.

Дечји јецаји одјекивали на сахрани мале Анастасије

Опроштају од ове мале хероине, уз њене најближе, присуствовали су комшије, рођаци, кумови, пријатељи и неколико стотина грађана Врања.

Кућа породице Трајковић у Јастребачкој 2 од уторка ујутру, када је Анастасија пала у кому и преминула, све време је била пуна болом скрханих људи који су долазили да мајци Снежани и оцу Драгану изразе саучешће и да с њима поделе тугу.

- Боже, зашто си тако неправедан? Зашто нам, Боже, узе ову лепотицу и паметницу - кроз плач изговара наставница Ивана.

Пред кућом Трајковића, рођаци су све време мотрили на старију сестру Сару, којој је неколико пута позлило, а брат Лазар бришући сузе није проговорио ниједну реч.

Сахрани другарице присуствовали су школарци, њени другови и другарице из ИИИ/3 разреда ОШ “Радоје Домановић” са учитељицом Горицом Пешић и наставницима школе, затим другови и другарице њеног брата Лазара и сестре Саре. Скрхани болом, они су предводили погребну колону на чијем је челу, са крстачом у рукама, био две године старији брат Лазар.

У капели на Доњеврањском гробљу, родбина и пријатељи су тешком муком од белог ковчега одвојили мајку Снежану.

- Душице моја драга, куда ми то одлазиш? Када ће мајка поново да те пољуби и да ти зачешља косу? - понављала је болом скрхана Снежана.

А када је бели ковчег положен у раку, гробљем су одјекнули јецаји. Међу њима се издвајао онај оца Драгана.

- Дете моје, зар се овде и на овакав начин растајемо?

Следе пријаве
Породица Анастасије Трајковић поднеће кривичне пријаве против свих који су погрешили у њеном лечењу. Почевши од лекара који нису успели да поставе праву дијагнозу, па до РФЗО, који је одуговлачио са слањем Анастасије у Праг на протонско зрачење.

Телеграми саучешћа
Породици Трајковић је у протекла два дана стигло око 200 телеграма саучешћа. Колективу школе телеграм саучешћа јуче је упутио министар просвете Томислав Јовановић.


#   Врање   породица   Анастасија Трајковић   смрт   Томислав Јовановић   кривичне пријаве
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима