Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dečji jecaji odjekivali na sahrani male Anastasije

rssBookmark and Share

Vranje 11.04.2014. Blic

U porodičnoj grobnici Trajkovića na Donjevranjskom groblju u Vranju, juče je uz plač, bol i jecaje sahranjena desetogodišnja Anastasija.

Dečji jecaji odjekivali na sahrani male Anastasije

Oproštaju od ove male heroine, uz njene najbliže, prisustvovali su komšije, rođaci, kumovi, prijatelji i nekoliko stotina građana Vranja.

Kuća porodice Trajković u Jastrebačkoj 2 od utorka ujutru, kada je Anastasija pala u komu i preminula, sve vreme je bila puna bolom skrhanih ljudi koji su dolazili da majci Snežani i ocu Draganu izraze saučešće i da s njima podele tugu.

- Bože, zašto si tako nepravedan? Zašto nam, Bože, uze ovu lepoticu i pametnicu - kroz plač izgovara nastavnica Ivana.

Pred kućom Trajkovića, rođaci su sve vreme motrili na stariju sestru Saru, kojoj je nekoliko puta pozlilo, a brat Lazar brišući suze nije progovorio nijednu reč.

Sahrani drugarice prisustvovali su školarci, njeni drugovi i drugarice iz III/3 razreda OŠ “Radoje Domanović” sa učiteljicom Goricom Pešić i nastavnicima škole, zatim drugovi i drugarice njenog brata Lazara i sestre Sare. Skrhani bolom, oni su predvodili pogrebnu kolonu na čijem je čelu, sa krstačom u rukama, bio dve godine stariji brat Lazar.

U kapeli na Donjevranjskom groblju, rodbina i prijatelji su teškom mukom od belog kovčega odvojili majku Snežanu.

- Dušice moja draga, kuda mi to odlaziš? Kada će majka ponovo da te poljubi i da ti začešlja kosu? - ponavljala je bolom skrhana Snežana.

A kada je beli kovčeg položen u raku, grobljem su odjeknuli jecaji. Među njima se izdvajao onaj oca Dragana.

- Dete moje, zar se ovde i na ovakav način rastajemo?

Slede prijave
Porodica Anastasije Trajković podneće krivične prijave protiv svih koji su pogrešili u njenom lečenju. Počevši od lekara koji nisu uspeli da postave pravu dijagnozu, pa do RFZO, koji je odugovlačio sa slanjem Anastasije u Prag na protonsko zračenje.

Telegrami saučešća
Porodici Trajković je u protekla dva dana stiglo oko 200 telegrama saučešća. Kolektivu škole telegram saučešća juče je uputio ministar prosvete Tomislav Jovanović.


#   Vranje   porodica   Anastasija Trajković   smrt   Tomislav Jovanović   krivične prijave
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima