Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дејан Најдановски негирао убиство свог пријатеља

rssBookmark and Share

Нишка Бања 16.09.2016. Д.К. Народне новине

Дејан Најдановски (43), оптужен да је у ноћи између 4. и 5. јануара ове године у његовој кући у Кнез Селу на смрт претукао свог пријатеља Небојшу Игњатовића (46) а потом га запалио, јуче је на почетку главног претреса пред Вишим судом негирао тешко убиство које му се ставља на терет.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

 - Игњатовића сам познавао дуже време, били смо блиски, боравио сам месецима у његовој кући где смо свакодневно заједно пили. Тачно је да сам 4. јануара били у његовој кући где смо се посвађали и потукли. Сукобили смо се јер ми је досађивао причама о његовој тадашњој а мојој бившој девојци Весни Југовић. То ме је оптерећивало што сам му и казао а онда ме је он усред ноћи покушао да истера напоље. Свађа се заоштрила па је он отишао у подрум да узме секиру. Вратио се са чекићем и разређивачем којим ме је полио. Када је покушао да ме удари чекићем одгурнуо сам га и ударио га песницама три пута по глави. Затим сам га гађао стакленим флашама. Када сам отишао из његове куће још је био жив – казао је Најдановски.

Бранећи се од навода оптужбе да су на телу Игњатовића установљене вишеструке повреде укључујући и прелом лобање, носне, јагодичне и виличне кости као и серијска фрактура ребара, Најдановски је казао да се ради о траумама које је оштећени задобио неколико дана раније.

- Баш пред Нову годину били смо заједно у Нишкој Бањи где се он клизао и пао је са бицикле. Знам да се жалио да је тада поломио ребра – казао је оптужени негирајући такође и да је пријатеља запалио док је још био жив.

- Међутим, Слободан Игњатовић брат убијеног довео је у питање наводе Најдановског истичући да се са братом чуо и на дан злочина те да није приметио да је он на било који начин повређен.

ОБОЈИЦА СЕ ЗАБАВЉАЛИ СА ИСТОМ ДЕВОЈКОМ – ОНА СЕ УТОПИЛА
Весна Југовић, са којом су се забављали и Најдановски и његова жртва трагично је страдала почетком ове године. Она је док је шетала пса, упала у Нишаву и утопила се а њено тело никада није пронађено.

- По гласу бих знао и када би попио пар ракија, сигурно би другачије звучао да је имао било какве повреде. Знао сам да је Најдановски проблематичан и био сам противник његовог дружења са мојим братом. Када за Божић није дошао на договорену вечеру посумњао сам да му се нешто лоше десило. Сутрадан сам отишао да га обиђем и затекао његово запаљено тело – посведочио је Игњатовић.

Драгиша Видановић, код којег је Најдановски отишао након злочина у потпуности је оборио његову одбрану.

- Дејан ми је казао да се потукао са неким човеком код кога је боравио. Казао ми је да га је замотао у тепих те да је на њега ставио жар да би га запалио. Зашто је то урадио није ми казао – посведочио је Видановић.

Коментара: 0


#   Нишка Бања   убиство   виши суд   суђење   Дејан Најдановић   Кнез Село   Небојша Игњатовић   Драгиша Видановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима