Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dejan Najdanovski negirao ubistvo svog prijatelja

rssBookmark and Share

Niška Banja 16.09.2016. D.K. Narodne novine

Dejan Najdanovski (43), optužen da je u noći između 4. i 5. januara ove godine u njegovoj kući u Knez Selu na smrt pretukao svog prijatelja Nebojšu Ignjatovića (46) a potom ga zapalio, juče je na početku glavnog pretresa pred Višim sudom negirao teško ubistvo koje mu se stavlja na teret.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

 - Ignjatovića sam poznavao duže vreme, bili smo bliski, boravio sam mesecima u njegovoj kući gde smo svakodnevno zajedno pili. Tačno je da sam 4. januara bili u njegovoj kući gde smo se posvađali i potukli. Sukobili smo se jer mi je dosađivao pričama o njegovoj tadašnjoj a mojoj bivšoj devojci Vesni Jugović. To me je opterećivalo što sam mu i kazao a onda me je on usred noći pokušao da istera napolje. Svađa se zaoštrila pa je on otišao u podrum da uzme sekiru. Vratio se sa čekićem i razređivačem kojim me je polio. Kada je pokušao da me udari čekićem odgurnuo sam ga i udario ga pesnicama tri puta po glavi. Zatim sam ga gađao staklenim flašama. Kada sam otišao iz njegove kuće još je bio živ – kazao je Najdanovski.

Braneći se od navoda optužbe da su na telu Ignjatovića ustanovljene višestruke povrede uključujući i prelom lobanje, nosne, jagodične i vilične kosti kao i serijska fraktura rebara, Najdanovski je kazao da se radi o traumama koje je oštećeni zadobio nekoliko dana ranije.

- Baš pred Novu godinu bili smo zajedno u Niškoj Banji gde se on klizao i pao je sa bicikle. Znam da se žalio da je tada polomio rebra – kazao je optuženi negirajući takođe i da je prijatelja zapalio dok je još bio živ.

- Međutim, Slobodan Ignjatović brat ubijenog doveo je u pitanje navode Najdanovskog ističući da se sa bratom čuo i na dan zločina te da nije primetio da je on na bilo koji način povređen.

OBOJICA SE ZABAVLjALI SA ISTOM DEVOJKOM – ONA SE UTOPILA
Vesna Jugović, sa kojom su se zabavljali i Najdanovski i njegova žrtva tragično je stradala početkom ove godine. Ona je dok je šetala psa, upala u Nišavu i utopila se a njeno telo nikada nije pronađeno.

- Po glasu bih znao i kada bi popio par rakija, sigurno bi drugačije zvučao da je imao bilo kakve povrede. Znao sam da je Najdanovski problematičan i bio sam protivnik njegovog druženja sa mojim bratom. Kada za Božić nije došao na dogovorenu večeru posumnjao sam da mu se nešto loše desilo. Sutradan sam otišao da ga obiđem i zatekao njegovo zapaljeno telo – posvedočio je Ignjatović.

Dragiša Vidanović, kod kojeg je Najdanovski otišao nakon zločina u potpunosti je oborio njegovu odbranu.

- Dejan mi je kazao da se potukao sa nekim čovekom kod koga je boravio. Kazao mi je da ga je zamotao u tepih te da je na njega stavio žar da bi ga zapalio. Zašto je to uradio nije mi kazao – posvedočio je Vidanović.

Komentara: 0


#   Niška Banja   ubistvo   viši sud   suđenje   Dejan Najdanović   Knez Selo   Nebojša Ignjatović   Dragiša Vidanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima