Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Др Динић пуштен из притвора

rssBookmark and Share

Прокупље 19.09.2015.

Бивши директор Опште болнице „Др Алекса Савић“ у Прокупљу др Драган Динић, коме је јуче полиција одредила меру задржавања до 48 сати због сумње да је починио кривично дело злоупотреба службеног положаја, пуштен је након саслушања код вишег јавног тужиоца у Прокупљу

Др Динић пуштен из притвора

Др Динић се обратио својим пријатељима на фејсбуку, где је написао статус: Хвала свима на подршци. Кући сам. Идемо даље, још одлучније…

Подсетимо, припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу одредили су меру задржавања  до 48 сати Д.Д. (1968) бившем службеном лицу Опште болнице „др Алекса Савић“ у Прокупљу и И.П. (1976) службеном лицу ове болнице  због постојања основа сумње да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Постоје основи сумње да је Д.Д. у периоду од јуна 2012. до краја 2013. године у саизвршилаштву са И.П. омогућио радницима да користе  ВИП картице, чије је рачуне плаћала болница у износу од преко 1.500.000,00 динара. Такође се сумња да је И.П. у 2014. години са болничког рачуна извршила плаћање ових рачуна у вредности вићој од 2.000.000,00 динара, чиме су одређеном броју особа омогућили стицање користи у наведеном износу, а на штету болнице у Прокупљу.

Д.Д. се терети да је у 2013. години поделио 64 мобилна телефона у вредности од преко 5.000.000,00 омогућивши већем броју лица противправну имовинску корист, као и да је  закључио анекс уговора са ВИП-ом којим се одриче премије у износу од преко 2.000.000,00 динара, а на штету болнице. 

Осумњичени ће уз одговарајућу кривичну пријаву бити спроведени вишем јавном тужиоцу у Прокупљу, преносе Топличке вести.

 


#   Прокупље   Драган Динић   Др Алекса Савић болница   притвор   злоупотреба службеног положаја   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима