Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДРАМА НА СТАНИЦИ: Тинејџер побегао из болнице, закључао се у тоалет и претио самоубиством

rssBookmark and Share

Прокупље 25.02.2016. Љубиша Митић, Блиц

Права драма одиграла се око 21 сат синоћ на аутобуској станици Ниш експреса у Прокупљу, када се шеснаестогодишњи С.С. закључао у тоалет и претио да ће се повредити. Младић је, како незванично сазнајемо, пре тога побегао из болнице.

Фото: Љ.М. РАС Србија
Фото: Љ.М. РАС Србија

Након више од једног сата преговора са вишим полицијским инспектором драма је имала срећан крај, а инспектор је успео да убеди дечака да отвори врата и безбедно га преда лекарима Хитне службе Дома здравља у Прокупљу.

Како сазнајемо, малолетник ромске националности С.С. је раније током јучерашњег дана примљен на Одељење хирургије због инфекције на руци. Иако је одмах желео да напусти болницу, на наговор оца је попустио и ипак остао да лежи на одељењу.

Међутим, у вечерњим сатима успео је неопажено да изађе са одељења и побегне из болнице.

Захваљујући брзој реакцији дежурних на Одељењу хирургије који су приметили нестанак, позвана је полиција и малолетник је лоциран на аитобуској станици која је удаљена стотинак метара од болнице.

– Када је приметио полицију, С.С. се закључао у тоалету станице и претио да ће се самоповредити ако неко покуша насилно да га ухвати. Обавештена је Хитна помоћ, као и отац дечака. Дежурни инспектор полиције је после тешких преговора ипак убедио малолетника да отвори врата и безбедно га изведе ван просторија станице где га је предао лекарима и оцу који су у међувремену стигли – сазнајемо од очевидаца који су присуствовали драми.

Незванично сазнајемо и да је након тога на потпис оца малолетног дечака, С.С. отпуштен кући са Одељења хирургије прокупачке болнице "др Алекса Савић".


#   Прокупље   полиција   Др Алекса Савић болница   Хитна помоћ   млади   малолетник   самоубиство   аутобуска станица   ПУ Прокупље   претња   С.С.
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима