Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DRAMA NA STANICI: Tinejdžer pobegao iz bolnice, zaključao se u toalet i pretio samoubistvom

rssBookmark and Share

Prokuplje 25.02.2016. Ljubiša Mitić, Blic

Prava drama odigrala se oko 21 sat sinoć na autobuskoj stanici Niš ekspresa u Prokuplju, kada se šesnaestogodišnji S.S. zaključao u toalet i pretio da će se povrediti. Mladić je, kako nezvanično saznajemo, pre toga pobegao iz bolnice.

Foto: Lj.M. RAS Srbija
Foto: Lj.M. RAS Srbija

Nakon više od jednog sata pregovora sa višim policijskim inspektorom drama je imala srećan kraj, a inspektor je uspeo da ubedi dečaka da otvori vrata i bezbedno ga preda lekarima Hitne službe Doma zdravlja u Prokuplju.

Kako saznajemo, maloletnik romske nacionalnosti S.S. je ranije tokom jučerašnjeg dana primljen na Odeljenje hirurgije zbog infekcije na ruci. Iako je odmah želeo da napusti bolnicu, na nagovor oca je popustio i ipak ostao da leži na odeljenju.

Međutim, u večernjim satima uspeo je neopaženo da izađe sa odeljenja i pobegne iz bolnice.

Zahvaljujući brzoj reakciji dežurnih na Odeljenju hirurgije koji su primetili nestanak, pozvana je policija i maloletnik je lociran na aitobuskoj stanici koja je udaljena stotinak metara od bolnice.

– Kada je primetio policiju, S.S. se zaključao u toaletu stanice i pretio da će se samopovrediti ako neko pokuša nasilno da ga uhvati. Obaveštena je Hitna pomoć, kao i otac dečaka. Dežurni inspektor policije je posle teških pregovora ipak ubedio maloletnika da otvori vrata i bezbedno ga izvede van prostorija stanice gde ga je predao lekarima i ocu koji su u međuvremenu stigli – saznajemo od očevidaca koji su prisustvovali drami.

Nezvanično saznajemo i da je nakon toga na potpis oca maloletnog dečaka, S.S. otpušten kući sa Odeljenja hirurgije prokupačke bolnice "dr Aleksa Savić".


#   Prokuplje   policija   Dr Aleksa Savić bolnica   Hitna pomoć   mladi   maloletnik   samoubistvo   autobuska stanica   PU Prokuplje   pretnja   S.S.
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima