Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дрога у кутији са жвакама, паклици цигарета и међу козметиком

rssBookmark and Share

Градина 31.07.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници на Градини свакодневно се сусрећу са покушајима путника да мање количине дроге илегално пренесу преко границе сакривене тамо где би их ретко ко очекивао

Дрога у кутији са жвакама, паклици цигарета и међу козметиком

Један такав случај забележен је 30. јула 2020. године на излазној страни овог прелаза када је откривено да 41-годишњи турски држављанин кокаин и марихуану покушава да прокријумчари у кутији са жвакама и паклици цигарета.

Случај је откривен када је током детаљног прегледа аудија немачке регистрације на ред дошла преграда за документа и ситнице поред мењача.

У њој су цариници најпре пронашли пакетић марихуане, сакривен у паклици поред неколико цигарета.

Потом је на поменутом месту пронађена и кутијица жвакаћих гума, у којој су била и четири пакетића кокаина увијеног у алуминијумску фолију.

Претходног дана, такође на излазу прелаза Градина, за детаљан преглед одвојен је BMW X5 са привременим таблицама Аустрије.

Њиме су ка својој земљи путовала двојица турских држављана, 32-годишњи возач и његов 24-годишњи сапутник.

Без обзира што су тврдили да немају ништа за пријављивање сем личног пртљага, прво је у личној торбици возача пронађен један грумен пресованог хашиша.

Даљим прегледом је и у коферу са његовим личним стварима, у торбици међу средствима за личну хигијену, пронађен још један већи грумен истог наркотика.


#   дрога   марихуана   цигарете   Градина   царина   Гранични прелаз   хашииш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима