Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кесице дроге међу гардеробом у доњем вешу и у ципелама на већини граничних прелаза

rssBookmark and Share

Градина 28.01.2020. Јужна Србија Инфо

Кесице различитих наркотика цариници откривају готово свакодневно, мада их кријумчари сакривају на потпуно невероватним и неочекиваним местима – у музичке инструменте, кантице са туршијом, кајмаком и ајваром, кесице алеве паприке и кроасана, па све до ђонова и уложака на обући и доњег веша.

Кесице дроге међу гардеробом у доњем вешу и у ципелама на већини граничних прелаза

Током неколико претходних дана забележено је чак пет случајева у којима су на прелазима Градина, Ђала, Батровци и Хоргош заплењени кријумчарени опијати.

На Градини су 26. јануара кесицу марихуане цариници пронашли међу гардеробом, у путној торби на задњем седишту „шкоде“ немачке регистрације. Испоставило се да торба припада једном од двојице бугарских држављана, који су се мало после поноћи пријавили за улазну контролу.

Занимљив је и случај бициклисте у чијем је ранцу приликом детаљне улазне контроле такође пронађена кесица марихуане.  Реч је о држављанину Чешке који је 26. јануара бициклом прелазио границу на прелазу Ђала. 

Сличан случај десио се дан раније на прелазу Батровци када је на улазу у земљу за детаљан преглед издвојен „мерцедес“ шпанске регистрације. Њиме је сам путовао држављанин Републике Бугарске, код кога су у левој ципели, испод улошка, цариници пронашли две кесице укупне тежине око десетак грама. Приручним анализама утврђено је да се ради о хашишу и кокаину.

 

Коментара: 0


#   дрога   марихуана   Градина   царина   Гранични прелаз   кокаин
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима