Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kesice droge među garderobom u donjem vešu i u cipelama na većini graničnih prelaza

rssBookmark and Share

Gradina 28.01.2020. Južna Srbija Info

Kesice različitih narkotika carinici otkrivaju gotovo svakodnevno, mada ih krijumčari sakrivaju na potpuno neverovatnim i neočekivanim mestima – u muzičke instrumente, kantice sa turšijom, kajmakom i ajvarom, kesice aleve paprike i kroasana, pa sve do đonova i uložaka na obući i donjeg veša.

Kesice droge među garderobom u donjem vešu i u cipelama na većini graničnih prelaza

Tokom nekoliko prethodnih dana zabeleženo je čak pet slučajeva u kojima su na prelazima Gradina, Đala, Batrovci i Horgoš zaplenjeni krijumčareni opijati.

Na Gradini su 26. januara kesicu marihuane carinici pronašli među garderobom, u putnoj torbi na zadnjem sedištu „škode“ nemačke registracije. Ispostavilo se da torba pripada jednom od dvojice bugarskih državljana, koji su se malo posle ponoći prijavili za ulaznu kontrolu.

Zanimljiv je i slučaj bicikliste u čijem je rancu prilikom detaljne ulazne kontrole takođe pronađena kesica marihuane.  Reč je o državljaninu Češke koji je 26. januara biciklom prelazio granicu na prelazu Đala. 

Sličan slučaj desio se dan ranije na prelazu Batrovci kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen „mercedes“ španske registracije. Njime je sam putovao državljanin Republike Bugarske, kod koga su u levoj cipeli, ispod uloška, carinici pronašli dve kesice ukupne težine oko desetak grama. Priručnim analizama utvrđeno je da se radi o hašišu i kokainu.

 

Komentara: 0


#   droga   marihuana   Gradina   carina   Granični prelaz   kokain
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima