Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradina: Narkotike krili u obući i prtljagu

rssBookmark and Share

Gradina 17.09.2015.

Carinici su na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečili dva turska državljanina da u obući i prtljagu prokrijumčare čitavu lepezu narkotika u malim količinama, saopstila je danas Uprava carina.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Pokušaj krijumčarenja oko 300 grama marihuane, manje količine hašiša, ekstazija, kokaina, nekoliko cigareta marihuane i 50 semenki ove opojne biljke, carinici su otkrili tokom večeri kada su se 45-godišnji vozač i njegov 29-godišnji saputnik pojavili na izlazu pomenutog graničnog prelaza.

Turski državljani su putovali iz Nemačke i na postavljeno pitanje carinika, rekli su da nemaju ništa da prijave za kontrolu.

Posumnjavši u to, carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja su detaljno pregledali, kako njihovo vozilo, tako i prtljag, navdneo je u saopštenju Uprave carina.

Ubrzo su kod jednog od njih, 45-godišnjeg D.O, među garderobom i u obući, pronašli čitavu lepezu raznih narkotika: tri paketa marihuane ukupne težine oko 300 grama, dve kesice od po četiri grama hašiša, dve cigarete marihuane, 10 tableta ekstazija, tri kesice kokaina, 12 kapsula čija će sadržina biti naknadno utvrđena i 40 semenki marihuane, raspoređenih u četiri pakovanja.

U torbi drugog putnika, 29-godišnjeg G.D, takođe je među garderobom pronađeno ukupno 10 semenki marihuane.

Prema rečima iskusnih carinika, koji su se dokazali velikim zaplenama droge, male količine narkotika je daleko teže pronaći, zbog toga što ih je lakše sakriti, čak i na neočekivanim mestima.

 


#   droga   marihuana   Gradina   carina   Uprava carina   ekstazi   kokain
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima