Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Gradini pronađeno 13 kilograma ekstazija u točkovima

rssBookmark and Share

Dimitrovgrad 27.01.2016. Južna Srbija Info

Carinici su 26. januara 2016. godine, na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom zaplenili preko 13 kilograma ekstazija.

Točak napunjen sa drogom
Točak napunjen sa drogom

Ekstazi je pokušao da prokrijumčari 36-godišnji turski državljanin, koji je u popodnevnim satima svojim automobilom „Hyundai Matrix“ nemačkih registarskih oznaka stigao na granicu, na putu iz Nemačke ka Turskoj.

Uređajem za merenje gustine materijala utvrđeno je da je ona na pojedinim mestima rezervnog pneumetika različita, a na skeneru je potvrđeno da je unutrašnjost umesto vazduhom ispunjena nekim drugim sadržajem.

Daljom demontažom rezervne gume, iz nje je izvađeno šest paketa uvijenih u aluminijumsku foliju sa ukupno 5.595 grama ekstazija. Na svetlozelenim tabletama ekstazija utisnuta je slika bundeve, simbola za „Noć veštica“.

Nakon toga je detaljno pregledan automobil, kada je ispod haube, u posebno prepravljenom kanalnom ventilacionom prostoru, posebno zaštićenom tečnom gumom, otkriveno još osam paketa, u kojima je bilo 6.571 grama ekstazija, dok je u jednom od njih, teškom više od jednog kilograma pronađena za sada nepoznata supstanca, čiji sastav će biti poznat tek nakon ekspertize.

Turski državljanin je zajedno sa zaplenjenim narkotikom i automobilom kojim je pokušao krijumčarenje predat u dalju nadležnost policiji.    


#   hapšenje   droga   Dimitrovgrad   automobili   Gradina   carina   Uprava carina   zaplena   ekstazi   Turci   točkovi
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima