Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Градини пронађено 13 килограма екстазија у точковима

rssBookmark and Share

Димитровград 27.01.2016. Јужна Србија Инфо

Цариници су 26. јануара 2016. године, на граничном прелазу Градина, у сарадњи са полицијом запленили преко 13 килограма екстазија.

Точак напуњен са дрогом
Точак напуњен са дрогом

Екстази је покушао да прокријумчари 36-годишњи турски држављанин, који је у поподневним сатима својим аутомобилом „Hyundai Matrix“ немачких регистарских ознака стигао на границу, на путу из Немачке ка Турској.

Уређајем за мерење густине материјала утврђено је да је она на појединим местима резервног пнеуметика различита, а на скенеру је потврђено да је унутрашњост уместо ваздухом испуњена неким другим садржајем.

Даљом демонтажом резервне гуме, из ње је извађено шест пакета увијених у алуминијумску фолију са укупно 5.595 грама екстазија. На светлозеленим таблетама екстазија утиснута је слика бундеве, симбола за „Ноћ вештица“.

Након тога је детаљно прегледан аутомобил, када је испод хаубе, у посебно преправљеном каналном вентилационом простору, посебно заштићеном течном гумом, откривено још осам пакета, у којима је било 6.571 грама екстазија, док је у једном од њих, тешком више од једног килограма пронађена за сада непозната супстанца, чији састав ће бити познат тек након експертизе.

Турски држављанин је заједно са заплењеним наркотиком и аутомобилом којим је покушао кријумчарење предат у даљу надлежност полицији.    


#   хапшење   дрога   Димитровград   аутомобили   Градина   царина   Управа царина   заплена   екстази   Турци   точкови
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима