Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Droga za "ličnu upotrebu" u žvakama, labelu, tetrapaku soka, rukavici (FOTO)

rssBookmark and Share

Gradina 22.05.2021. Južna Srbija Info

Mada uglavnom dolaze iz zemalja gde je takođe zabranjena upotreba droge, pojedini putnici ne odustaju od sakrivanja malih količina različitih narkotika, za tzv. „ličnu upotrebu“, na potpuno neverovatnim mestima, gde ih verovatno niko, osim iskusnih carinika ne bi nikada ni tražio.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Tako su carinici na Gradini dva dana zaredom, 19. i 20. maja 2021. godine, u saradnji sa policijom, pronalazili paketiće marihuane, kokaina, hašiša i semena indijske konoplje u labelu za usne, kutiji žvakaćih guma, tetrapaku punom soka i u kesi sa smećem. Nekoliko dana ranije je i u novosadskoj pošti otkrivena pošiljka puna epruveta sa semenom marihuane.

slika 2Foto Uprava carina Republike Srbije

Prvi slučaj na Gradini otkriven je kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen automobil „folksvagen multivan starlajn“ nemačke registracije, kojim su putovala dvojica braće, turskih državljana, starih 33 i 37 godina.

slika 3Foto Uprava carina Republike Srbije

Iako su na uobičajeno pitanje carinika odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lične stvari, već na samom početku kontrole se ispostavilo da nisu rekli istinu.

slika 4Foto Uprava carina Republike Srbije

Naime, ličnim pretresom u džepu jakne mlađeg brata prnađena je ručno pravljena cigareta marihuane. On je i u drugom džepu jakne krio lateks rukavicu, koja je takođe bila napunjena ovim narkotikom.

 

slika 5Foto Uprava carina 

Daljim pregledom vozila, između sedišta su pronađena dva tetrapaka puna soka, u kojima je pored tečnosti bilo i nekoliko paketića marihuane i hašiša.

slika 6Foto Uprava carina Republike Srbije

 Naposletku je i u kesi sa smećem pronađen paketić kokaina zamotan u papirnu maramicu, kao i dve epruvete i jedno originalno papirno pakovanje sa ukupno 60 semenki indijske konoplje.

 

slika 7Foto Uprava carina Republike Srbije

Narednog dana, takođe na izlaznoj strani ovog prleaza, u sličnom pokušaju osujećen je 27-godišnji turski državljanin koji je putovao u društvu nešto starijeg državljnina Francuske. 

Među ličnim stvarima u automobilu „pežo 308“ francuske registracije, kojim su putovali, pronađena su dva grumena kokaina, sakrivena među žvakaćim gumama u originalnoj plastičnoj kutiji, nakon čega su čak i u labelu za usne pronađena dva paketića marihuane. 

 

slika 8Foto Uprava carina Republike Srbije

U oba slučaja putnike su, zajedno sa otkrivenim narkoticima, preuzeli policija i tužilaštvo.

Interesantan je i slučaj poštanske pošiljke u kojoj je na ispostavi Pošta Novi Sad pronađeno sedam epruveta sa 43 semenke marihuane. 

Seme narkotika poslato je iz Kranja u Sloveniji, a zahvaljujući budnosti carinika nije isporučeno primaocu u Temerinu.

Komentara: 0


#   droga   marihuana   Gradina   carina   Uprava carina
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima