Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дрога за "личну употребу" у жвакама, лабелу, тетрапаку сока, рукавици (ФОТО)

rssBookmark and Share

Градина 22.05.2021. Јужна Србија Инфо

Мада углавном долазе из земаља где је такође забрањена употреба дроге, поједини путници не одустају од сакривања малих количина различитих наркотика, за тзв. „личну употребу“, на потпуно невероватним местима, где их вероватно нико, осим искусних цариника не би никада ни тражио.

Фото: Управа царина
Фото: Управа царина

Тако су цариници на Градини два дана заредом, 19. и 20. маја 2021. године, у сарадњи са полицијом, проналазили пакетиће марихуане, кокаина, хашиша и семена индијске конопље у лабелу за усне, кутији жвакаћих гума, тетрапаку пуном сока и у кеси са смећем. Неколико дана раније је и у новосадској пошти откривена пошиљка пуна епрувета са семеном марихуане.

slika 2Фото Управа царина Републике Србије

Први случај на Градини откривен је када је за детаљну контролу на излазу из земље издвојен аутомобил „фолксваген мултиван старлајн“ немачке регистрације, којим су путовала двојица браће, турских држављана, старих 33 и 37 година.

slika 3Фото Управа царина Републике Србије

Иако су на уобичајено питање цариника одговорили одрично, рекавши да са собом носе само личне ствари, већ на самом почетку контроле се испоставило да нису рекли истину.

slika 4Фото Управа царина Републике Србије

Наиме, личним претресом у џепу јакне млађег брата прнађена је ручно прављена цигарета марихуане. Он је и у другом џепу јакне крио латекс рукавицу, која је такође била напуњена овим наркотиком.

 

slika 5Фото Управа царина 

Даљим прегледом возила, између седишта су пронађена два тетрапака пуна сока, у којима је поред течности било и неколико пакетића марихуанe и хашиша.

slika 6Фото Управа царина Републике Србије

 Напослетку је и у кеси са смећем пронађен пакетић кокаина замотан у папирну марамицу, као и две епрувете и једно оригинално папирно паковање са укупно 60 семенки индијске конопље.

 

slika 7Фото Управа царина Републике Србије

Наредног дана, такође на излазној страни овог прлеаза, у сличном покушају осујећен је 27-годишњи турски држављанин који је путовао у друштву нешто старијег држављнина Француске. 

Међу личним стварима у аутомобилу „пежо 308“ француске регистрације, којим су путовали, пронађена су два грумена кокаина, сакривена међу жвакаћим гумама у оригиналној пластичној кутији, након чега су чак и у лабелу за усне пронађенa два пакетића марихуане. 

 

slika 8Фото Управа царина Републике Србије

У оба случаја путнике су, заједно са откривеним наркотицима, преузели полиција и тужилаштво.

Интересантан је и случај поштанске пошиљке у којој је на испостави Пошта Нови Сад пронађено седам епрувета са 43 семенке марихуане. 

Семе наркотика послато је из Крања у Словенији, а захваљујући будности цариника није испоручено примаоцу у Темерину.


#   дрога   марихуана   Градина   царина   Управа царина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима