Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Друго лице трагедије у Јелашници, самоубиство због "струје" или...?

rssBookmark and Share

Ниш 16.07.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Велику пажњу медија жељних сензације, изазавало је самоубисто Мирослава Стојановића из Јелашнице крај Ниша, због обуставе електричне енергије и дуга од 22 хиљаде динара, да би након разговора са сведоцима, редакција портала Јужна Србија Инфо дошла до другачијих сазнања.

Фото: Mapio.net
Фото: Mapio.net

Према сазнањима новинара портала Јужна Србија Инфо, преминули Мирослав Јовановић није досељеник са Косова и Метохије, већ је био у браку са супругом која је са тих простора, а на основу тога и рођених четворо деце, његова је породица добила избеглички статус.

У ранијем периоду, породица Стојановић је живела у баракама званим "Оро" код "Енглеског дома" у нишком насељу Пантелеј, намењеним расељеним лицима након ратова у бившој СФРЈ.

Стојановићи су добили од Комесаријата за избеглице прву кућу у Јелашници "крај реке" у којој су се врло кратко задржали, да би се потом вратили у барке "ОРО", у којима су једно време боравили.

Након тог кратког периода, породица поново одлази у кућу Јелашници, али само за кратко, и опет се враћају у наведене избегличке бараке, да би се након паљења истих, дефинитивно настанили, али у другој кући у Јелашници, добијеној по истој "формули".

Саговорници и сведоци овог текста под материјалном и кривичном одговорношћу тврде да су спремни да дају исказ надлежним органина о понашању трагично преминулог Мирослава Стојановића.

Покојник је два пута био осуђиван и одлежао затворску казну због насилничког понашања.

Саговорници и сведоци, тврде да је трагично преминули Мирослав Стојановић, а све у спрези са групом Нишлија мањинског националног идентитета, иначе домицијалним становницима у Нишу, "манипулисао" Центром за социјални рад и извлачио материјалну корист, притом не водећи рачуна о својој породици и наводно трошећи новац на коцку, правећи све веће и веће дугове.

Стојановић је више пута боравио у Војводини радећи као сезонски радник у пољопривреди на брању дувана, али тај зарађени новац према изјавама сведока није улагао у своју породицу, већ на своје личне потребе.

Он је пре пар година покушао самоубиство, а његова мајка се такође убила пре пет година.

Велика је трагедија задесила његвоу децу и супругу, којима је свако потребна помоћ душтва, али зарад истине и борбе против медијске злоупотребе. под слоганом "држава је крива", редакција Јужне Србије Инфо се одлучила на овај корак да јавности прикаже истину.

 

 

Коментара: 0


#   Ниш   струја   Јужна Србија регион   Центар за социјални рад   самоубиство   дуговање   Мирослав Стојановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима