Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Drugo lice tragedije u Jelašnici, samoubistvo zbog "struje" ili...?

rssBookmark and Share

Niš 16.07.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Veliku pažnju medija željnih senzacije, izazavalo je samoubisto Miroslava Stojanovića iz Jelašnice kraj Niša, zbog obustave električne energije i duga od 22 hiljade dinara, da bi nakon razgovora sa svedocima, redakcija portala Južna Srbija Info došla do drugačijih saznanja.

Foto: Mapio.net
Foto: Mapio.net

Prema saznanjima novinara portala Južna Srbija Info, preminuli Miroslav Jovanović nije doseljenik sa Kosova i Metohije, već je bio u braku sa suprugom koja je sa tih prostora, a na osnovu toga i rođenih četvoro dece, njegova je porodica dobila izbeglički status.

U ranijem periodu, porodica Stojanović je živela u barakama zvanim "Oro" kod "Engleskog doma" u niškom naselju Pantelej, namenjenim raseljenim licima nakon ratova u bivšoj SFRJ.

Stojanovići su dobili od Komesarijata za izbeglice prvu kuću u Jelašnici "kraj reke" u kojoj su se vrlo kratko zadržali, da bi se potom vratili u barke "ORO", u kojima su jedno vreme boravili.

Nakon tog kratkog perioda, porodica ponovo odlazi u kuću Jelašnici, ali samo za kratko, i opet se vraćaju u navedene izbegličke barake, da bi se nakon paljenja istih, definitivno nastanili, ali u drugoj kući u Jelašnici, dobijenoj po istoj "formuli".

Sagovornici i svedoci ovog teksta pod materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrde da su spremni da daju iskaz nadležnim organina o ponašanju tragično preminulog Miroslava Stojanovića.

Pokojnik je dva puta bio osuđivan i odležao zatvorsku kaznu zbog nasilničkog ponašanja.

Sagovornici i svedoci, tvrde da je tragično preminuli Miroslav Stojanović, a sve u sprezi sa grupom Nišlija manjinskog nacionalnog identiteta, inače domicijalnim stanovnicima u Nišu, "manipulisao" Centrom za socijalni rad i izvlačio materijalnu korist, pritom ne vodeći računa o svojoj porodici i navodno trošeći novac na kocku, praveći sve veće i veće dugove.

Stojanović je više puta boravio u Vojvodini radeći kao sezonski radnik u poljoprivredi na branju duvana, ali taj zarađeni novac prema izjavama svedoka nije ulagao u svoju porodicu, već na svoje lične potrebe.

On je pre par godina pokušao samoubistvo, a njegova majka se takođe ubila pre pet godina.

Velika je tragedija zadesila njegvou decu i suprugu, kojima je svako potrebna pomoć duštva, ali zarad istine i borbe protiv medijske zloupotrebe. pod sloganom "država je kriva", redakcija Južne Srbije Info se odlučila na ovaj korak da javnosti prikaže istinu.

 

 


#   Niš   struja   Južna Srbija region   Centar za socijalni rad   samoubistvo   dugovanje   Miroslav Stojanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima