Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дванаестогодишњи дечак украо аутобус и провозао га 6 километара по Нишу

rssBookmark and Share

16.10.2017. Б.Јанчковић, Блиц

Дванаестогодишњи дечак из Ниша подигао је полицију на ноге када је пријављено да се украденим међуградским аутобусом вози по Нишу.

Дечак упао у аутобус у Београдској улици и кренуо да се вози нишким улицама, Фото: Б. Јаначковић / РАС Србија
Дечак упао у аутобус у Београдској улици и кренуо да се вози нишким улицама, Фото: Б. Јаначковић / РАС Србија

Како пише Блиц, за сада је остало необјашњено како је дете успело да стартује аутобус и вози га неоштећног скоро шест километара градским улицама пре него што су га зауставили саобраћајни полицијаци.

Несвакидашњи инцидент се десио у недељу, 15. октобра око 13 часова, када је малолетник у Београдској улици, поред Главне аутобуске станице, насилно отворио задња врата аутобуса превозничке компаније "Арива" из Пожаревца и ушао у њега. Потом је стартовао мотор и кренуо у авантуру која се само срећом завршила без тежих последица.

- Аутобус је довезао путнике из Пожаревца након чега је возач паркирао возило и отишао да направи паузу. Требало је да крене натраг за Пожаревац у 14.15 часова. Међутим, око 13 часова малолетник је ушао у аутобус тако што је на силу отворио задња врата и сео за волан. Полицију је обавестио један комунални полицајац јер му се учинило да дете управља аутобусом, каже руководилац пословне јединице „Ариве“ у Нишу Срђан Цекић.

Дечак је успео да преко Булевара 12.фебруар, Трга Краља Александра и Обилићевог венца, доспе у сасвим други део Ниша, до Хиландарске улице која је око шест километара удаљена од места на којем је украо аутобус.

- У саобраћају радим 11 година, али овако нешто нисам видео у Нишу. Аутобус је био потпуно неоштећен, није био ни огребан у вожњи. Невероватно је како је дванаестогодишњи дечак успео да тако дуго управља аутобусом и да га не оштети. Оштећење је уочено само на задњим вратима која је насилно отворио да би ушао у аутобус, каже Цекић.

Велика је срећа што се све одвијало у недељу, када је најмање возила на нишким улицама иначе су последице могле да буду неупоредиво теже, будући да су саобраћајнице којима се возио малолетни „шофер“, јако фреквентне.

Кривично неодговоран

Како сазнајемо, полицја је против маолетника поднела кизвештај надлежном тужилаштву. Он неће моћи да одговара јер има свега 12 година и кривично је неодговоран до своје 14.године живота. Према незваничним сазнањима, реч је о детету које је смештено у хранитељску породицу. Где је научио да вози аутобус, није познато.


#   аутобус   крађа   саобраћајна полиција   ПУ Ниш   дечак   Београдмала насеље   Ариве превозник   Срђан Цекић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима