Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градина: Са пиштољем преко границе

rssBookmark and Share

Градина 16.09.2019. Јужна Србија Инфо

Цариници су на граничном прелазу Градина 10. септембра 2019. године спречили покушај кријумчарења оружја скривеног у једном аутомобилу који се из Холандије упутио ка Турској.

Градина: Са пиштољем преко границе

Случај је откривен у поподневним часовима на излазу граничног прелаза Градина, када је на ред за контролу пристигао ''пежо 108'' холандских регистарских ознака.

Њиме су се из Холандије ка Турској упутила два холандска држаављанина турске националности која су приликом контроле тврдила да са собом не носе ништа сем личног пртљага.

Сумњајући у њихову изјаву службеници су ауто издвојили за детаљан преглед и том приликом испод задњег седишта открили пиштољ калибра 7,65 мм са оквиром и 7 бојевих метака у оквиру.

Након што је оружје откривено, возач аутомобила је потврдио да је његово, па је заједно са њим предат полицији у даљу надлежност.

Подсећамо да путницима није дозвољено да преко границе преносе оружје, осим у ситуацијама када за то поседују дозволу надлежног органа – Министарства трговине, туризма и телекомуникација, када долазе у организовани лов за шта поседују одговарајућу потврду организатора или ради учествовања на спортској манифестацији.


#   Градина   царина   кријумчарење   оружје   Гранични прелаз   пиштољ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима