Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradina: Sa pištoljem preko granice

rssBookmark and Share

Gradina 16.09.2019. Južna Srbija Info

Carinici su na graničnom prelazu Gradina 10. septembra 2019. godine sprečili pokušaj krijumčarenja oružja skrivenog u jednom automobilu koji se iz Holandije uputio ka Turskoj.

Gradina: Sa pištoljem preko granice

Slučaj je otkriven u popodnevnim časovima na izlazu graničnog prelaza Gradina, kada je na red za kontrolu pristigao ''pežo 108'' holandskih registarskih oznaka.

Njime su se iz Holandije ka Turskoj uputila dva holandska držaavljanina turske nacionalnosti koja su prilikom kontrole tvrdila da sa sobom ne nose ništa sem ličnog prtljaga.

Sumnjajući u njihovu izjavu službenici su auto izdvojili za detaljan pregled i tom prilikom ispod zadnjeg sedišta otkrili pištolj kalibra 7,65 mm sa okvirom i 7 bojevih metaka u okviru.

Nakon što je oružje otkriveno, vozač automobila je potvrdio da je njegovo, pa je zajedno sa njim predat policiji u dalju nadležnost.

Podsećamo da putnicima nije dozvoljeno da preko granice prenose oružje, osim u situacijama kada za to poseduju dozvolu nadležnog organa – Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kada dolaze u organizovani lov za šta poseduju odgovarajuću potvrdu organizatora ili radi učestvovanja na sportskoj manifestaciji.


#   Gradina   carina   krijumčarenje   oružje   Granični prelaz   pištolj
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima