Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хапшење лекара из "Топонице" због малверзација око инвалидске пензије

rssBookmark and Share

Ниш 08.07.2019. Јужна Србија Инфо

Полиција је ухапсила три особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело трговина утицајем, а против једне особе поднета кривична пријава..

Хапшење лекара из "Топонице" због малверзација око инвалидске пензије

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са припадницима Безбедносно-информативне агенције и Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су три особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело трговина утицајем, док је против једне особе поднета кривична пријава за исто кривично дело.

Ухапшени су М. М. (1956), лекар специјалиста Специјалне болнице за психијатријске болести „Горња Топоница“, Д. Ј. (1967) и А. С. (1952), док је против шездесетједногодишњег лекара специјалисте-вештака органа вештачења у првостепеном поступку Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање поднета кривична пријава.

Осумњичена М. М. се терети да је од Д. Ј. захтевала и примила 3.500 евра, од којих је 2.300 евра задржала за себе, а 1.200 евра је посредно преко А. С. предала шездесетједногодишњем лекару.

Сумња се да је овај лекар потом коришћењем свог службеног положаја и претпостављеног утицаја, посредовао код свог колеге лекара-вештака у Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање да донесе позитиван налаз у остваривању права на инвалидску пензију једној особи.

Осумњичени М. М, Д. Ј, и А. С. су приведени надлежном тужилаштву, док ће по налогу тужилаштва против шездесетједногодишњег мушкарца бити поднета кривична пријава.


#   Ниш     пензије   РФЗО   Горња Топоница   кривична пријава   злоупотреба службеног положаја   ПУ Ниш   Специјална психијатријска болница Горња Топоница   кривично дело   А.С.   М.М.   Д.Ј.   инвалидска пензија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима