Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hapšenje lekara iz "Toponice" zbog malverzacija oko invalidske penzije

rssBookmark and Share

Niš 08.07.2019. Južna Srbija Info

Policija je uhapsila tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, a protiv jedne osobe podneta krivična prijava..

Hapšenje lekara iz "Toponice" zbog malverzacija oko invalidske penzije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, dok je protiv jedne osobe podneta krivična prijava za isto krivično delo.

Uhapšeni su M. M. (1956), lekar specijalista Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“, D. J. (1967) i A. S. (1952), dok je protiv šezdesetjednogodišnjeg lekara specijaliste-veštaka organa veštačenja u prvostepenom postupku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje podneta krivična prijava.

Osumnjičena M. M. se tereti da je od D. J. zahtevala i primila 3.500 evra, od kojih je 2.300 evra zadržala za sebe, a 1.200 evra je posredno preko A. S. predala šezdesetjednogodišnjem lekaru.

Sumnja se da je ovaj lekar potom korišćenjem svog službenog položaja i pretpostavljenog uticaja, posredovao kod svog kolege lekara-veštaka u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da donese pozitivan nalaz u ostvarivanju prava na invalidsku penziju jednoj osobi.

Osumnjičeni M. M, D. J, i A. S. su privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će po nalogu tužilaštva protiv šezdesetjednogodišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava.

Komentara: 0


#   Niš     penzije   RFZO   Gornja Toponica   krivična prijava   zloupotreba službenog položaja   PU Niš   Specijalna psihijatrijska bolnica Gornja Toponica   krivično delo   A.S.   M.M.   D.J.   invalidska penzija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima