Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Инспектор тукао породицу новинарке

rssBookmark and Share

Врање 28.09.2012. Autor: Б92

Пре 4 дана током свадбе у Врању пребијена је породица новинарке Б92 Тања Јанковић, а у тучи је учествовао и један од полицијских инспектора Ненад Јовановић.

Инспектор тукао породицу новинарке

РТВ Б92 је затражила од полиције хитно разјашњење целог случаја.

Према речима Бојане Јанковић њих је свадби вређала група људи за суседним столом међу којима су седели и полицајци. Када су кренули кући Јанковиће је испред хотела напала иста група.

"Они су оца тукли ударали су ципелама у главу. Дарка су такође тукли, инспектор је мене ударио песницом у главу и шутнуо ме ногом у стомак на шта сам ја пала", каже Бојана Јанковић, сестра Тање Јанковић.

Како тврди породица Јанковић већина нападача осим полицијског инспектора, који је учествовао у тучи, отишли сус а лица места,а за то време полиција је легитимисала новинарку,али не и инспектора Ненада Јовановића који је учествовао у тучи.

"Када је дошла интервентна нису хтели да га легитимишу. Према Тањи су се понашали као да је окривљени а не пријавилац. Њега су оставили да телефонира донели су му чисту белу кошуљу јер је претходна из туче била поцепана и крвава", каже Бојана Јанковић.

Новинарка Б92 Тања Јанковић је након пребијања породице позвала полицију и то лично Ивицу Дачића тражећи да у Врање стигне унутрашња контрола. Тања, која на Б92 ради емисију Више од живота, каже да се боји за безедност своје породице.Она каже да је разлог за напад њено писање о катастрофалној безбедносној ситуацији у Врању и захваљује медијима који су писали о овом инциденту.

"Морам само да кажем , да су они довели моје име у контекст са Инсајдером и ТВ Б92 . Не , моја породица је настрадала због тога што сам ја повела кампању , све је почело преко друштвених мрежа и блогова и кампања се водила у свим медијима подједнако , наравно на моју иницијативу јер осећам потребу зато што сам рођена тамо , и осећам дужност зато што је то мој посао", каже Тања Јанковић.

О целом догађају постоји видео снимак безбедносних камера. Врањска полција је потврдиал да га је запленила и да ће га предати тужилаштву али да не може да га објави због истраге.

Главни уредник Веран Матић о целом случају је тражио да се што пре званично огласи полиција.

"Обзиром да је реч о заиста великом насиљу које се догодило , затражили смо од МУП да јако брзо изврши увиђај и упозна јавност са тим шта се заиста догодило . Јако је важно и због великог насиља које се догодило , али је посебно важно због тога што је реч и о томе да је наша новинарка била присутна код тог догађаја и да је реч о њеној породици . Јако нам је важно да знамо да ли овај догађај има неке везе са радом Б92 и извештавањем Б92 , или је реч о нечем другом . Дакле , то је изузетно важан део онога што полиција и тужилаштво морају да ураде , како не би дошло и до тог додатног узнемиравања јавности , нас новинара и ове наше професије", каже Веран Матић.

У полицији кажу да ће испитати цео случај


"У суботу 22. септембра 2012. око 23,30 часова на свадбеном весељу у холу хотела "Пржар" у Врању, дошло је до нарушавања јавног реда и мира у којој је учествовало више лица. У циљу утврђивања свих околности догађаја, полиција је у сарадњи са Тужилаштвом у Врању ради на идентификацији лица и расветљавању свих околности овог догађаја", каже Никола Недељковић из Управе полиције.


#   Врање   полиција   породица   Веран Матић   видео снимак   Никола Недељковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима