Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Inspektor tukao porodicu novinarke

rssBookmark and Share

Vranje 28.09.2012. Autor: B92

Pre 4 dana tokom svadbe u Vranju prebijena je porodica novinarke B92 Tanja Janković, a u tuči je učestvovao i jedan od policijskih inspektora Nenad Jovanović.

Inspektor tukao porodicu novinarke

RTV B92 je zatražila od policije hitno razjašnjenje celog slučaja.

Prema rečima Bojane Janković njih je svadbi vređala grupa ljudi za susednim stolom među kojima su sedeli i policajci. Kada su krenuli kući Jankoviće je ispred hotela napala ista grupa.

"Oni su oca tukli udarali su cipelama u glavu. Darka su takođe tukli, inspektor je mene udario pesnicom u glavu i šutnuo me nogom u stomak na šta sam ja pala", kaže Bojana Janković, sestra Tanje Janković.

Kako tvrdi porodica Janković većina napadača osim policijskog inspektora, koji je učestvovao u tuči, otišli sus a lica mesta,a za to vreme policija je legitimisala novinarku,ali ne i inspektora Nenada Jovanovića koji je učestvovao u tuči.

"Kada je došla interventna nisu hteli da ga legitimišu. Prema Tanji su se ponašali kao da je okrivljeni a ne prijavilac. Njega su ostavili da telefonira doneli su mu čistu belu košulju jer je prethodna iz tuče bila pocepana i krvava", kaže Bojana Janković.

Novinarka B92 Tanja Janković je nakon prebijanja porodice pozvala policiju i to lično Ivicu Dačića tražeći da u Vranje stigne unutrašnja kontrola. Tanja, koja na B92 radi emisiju Više od života, kaže da se boji za bezednost svoje porodice.Ona kaže da je razlog za napad njeno pisanje o katastrofalnoj bezbednosnoj situaciji u Vranju i zahvaljuje medijima koji su pisali o ovom incidentu.

"Moram samo da kažem , da su oni doveli moje ime u kontekst sa Insajderom i TV B92 . Ne , moja porodica je nastradala zbog toga što sam ja povela kampanju , sve je počelo preko društvenih mreža i blogova i kampanja se vodila u svim medijima podjednako , naravno na moju inicijativu jer osećam potrebu zato što sam rođena tamo , i osećam dužnost zato što je to moj posao", kaže Tanja Janković.

O celom događaju postoji video snimak bezbednosnih kamera. Vranjska polcija je potvrdial da ga je zaplenila i da će ga predati tužilaštvu ali da ne može da ga objavi zbog istrage.

Glavni urednik Veran Matić o celom slučaju je tražio da se što pre zvanično oglasi policija.

"Obzirom da je reč o zaista velikom nasilju koje se dogodilo , zatražili smo od MUP da jako brzo izvrši uviđaj i upozna javnost sa tim šta se zaista dogodilo . Jako je važno i zbog velikog nasilja koje se dogodilo , ali je posebno važno zbog toga što je reč i o tome da je naša novinarka bila prisutna kod tog događaja i da je reč o njenoj porodici . Jako nam je važno da znamo da li ovaj događaj ima neke veze sa radom B92 i izveštavanjem B92 , ili je reč o nečem drugom . Dakle , to je izuzetno važan deo onoga što policija i tužilaštvo moraju da urade , kako ne bi došlo i do tog dodatnog uznemiravanja javnosti , nas novinara i ove naše profesije", kaže Veran Matić.

U policiji kažu da će ispitati ceo slučaj


"U subotu 22. septembra 2012. oko 23,30 časova na svadbenom veselju u holu hotela "Pržar" u Vranju, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojoj je učestvovalo više lica. U cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja, policija je u saradnji sa Tužilaštvom u Vranju radi na identifikaciji lica i rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja", kaže Nikola Nedeljković iz Uprave policije.


#   Vranje   policija   porodica   Veran Matić   video snimak   Nikola Nedeljković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima