Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Алексиначком активисти и сараднику новинских портала запаљен ауто

rssBookmark and Share

Алексинац 30.05.2019. Н1, Данас, Алексинац.Нет

Грађански активиста, новинар и стоматолог Душан Остојић саопштио је данас да је његов аутомобил изгорео ноћас и претпоставио да је пожар подметнут због његовог недавног активизма, а посебно залагања да се заустави сеча дрвореда у Алексинцу.

Алексиначком активисти и сараднику новинских портала запаљен ауто

Стоматологу Душану Остојићу који је у Алексинцу био један од вођа протеста против сече дрвореда у центру града, ноћас је запаљен и потпуно уништен приватни аутомобил.

Према његовим речима, аутомобил „шеврлот калос“ горео је у ноћи између среде и четвртка испред зграде у којој он живи. Материјална штета је око 200.000 динара, али аутомобил је оштећен тако да не може више да се користи, казао је он.

– Према незваничним информацијама, у аутомобил је убачен коктел бензина и још нечега, и у унутрашњости је све изгорело. Немам непријатеље, немам никакве криминалне послове, тако да сумњам да се то догодило због мог активизма поводом сече дрвореда, као и уређивања локалног портала, у којем отворено пишем о проблемима у Алексинцу- рекао је новинарима Остојић, додајући да је „забринут за породицу и себе“.

Каже да нема идеју ко би тачно могао да буде починилац.

"Ауто је био испред зграде у којој станујем са породицом, у једном тренутку се зачула ломљава стакла. Неко је сломио прозор на вратима возача, убацио унутра некакву смесу са бензином и упалио", казао је Остојић.

Полиција и тужилаштво данас нису саопштили било какве детаље у вези са пожаром на Остојићевом аутомобилу. Припадници полиције, ватрогасци и форензичари били су на лицу места.

Полиција је током читаве ноћи обезбеђивала место где се налазио аутомобил.

Истрага је у току.

Локална власт је, иначе, почетком маја у центру Алексинца исекла дрворед од 45 липа и кестена, који, како су навели, угрожава канализацију, а након што је Шумарски институт кроз свој елаборат „одобрио“ да се они уклоне са шеталишта. Саопштено је да ће уместо липа бити посађени јавори.

Оваква акција власти покренула је протесте грађана, који су својим телима безуспешно покушали да зауставе сечу, а опозиција је поднела кривичне пријаве због сумње да је сеча противправна.


#   Алексинац   Душан Остојић   паљење аутомобила   материјална штета   кривичне пријаве
@zubarcina @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима