Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Aleksinačkom aktivisti i saradniku novinskih portala zapaljen auto

rssBookmark and Share

Aleksinac 30.05.2019. N1, Danas, Aleksinac.Net

Građanski aktivista, novinar i stomatolog Dušan Ostojić saopštio je danas da je njegov automobil izgoreo noćas i pretpostavio da je požar podmetnut zbog njegovog nedavnog aktivizma, a posebno zalaganja da se zaustavi seča drvoreda u Aleksincu.

Aleksinačkom aktivisti i saradniku novinskih portala zapaljen auto

Stomatologu Dušanu Ostojiću koji je u Aleksincu bio jedan od vođa protesta protiv seče drvoreda u centru grada, noćas je zapaljen i potpuno uništen privatni automobil.

Prema njegovim rečima, automobil „ševrlot kalos“ goreo je u noći između srede i četvrtka ispred zgrade u kojoj on živi. Materijalna šteta je oko 200.000 dinara, ali automobil je oštećen tako da ne može više da se koristi, kazao je on.

– Prema nezvaničnim informacijama, u automobil je ubačen koktel benzina i još nečega, i u unutrašnjosti je sve izgorelo. Nemam neprijatelje, nemam nikakve kriminalne poslove, tako da sumnjam da se to dogodilo zbog mog aktivizma povodom seče drvoreda, kao i uređivanja lokalnog portala, u kojem otvoreno pišem o problemima u Aleksincu- rekao je novinarima Ostojić, dodajući da je „zabrinut za porodicu i sebe“.

Kaže da nema ideju ko bi tačno mogao da bude počinilac.

"Auto je bio ispred zgrade u kojoj stanujem sa porodicom, u jednom trenutku se začula lomljava stakla. Neko je slomio prozor na vratima vozača, ubacio unutra nekakvu smesu sa benzinom i upalio", kazao je Ostojić.

Policija i tužilaštvo danas nisu saopštili bilo kakve detalje u vezi sa požarom na Ostojićevom automobilu. Pripadnici policije, vatrogasci i forenzičari bili su na licu mesta.

Policija je tokom čitave noći obezbeđivala mesto gde se nalazio automobil.

Istraga je u toku.

Lokalna vlast je, inače, početkom maja u centru Aleksinca isekla drvored od 45 lipa i kestena, koji, kako su naveli, ugrožava kanalizaciju, a nakon što je Šumarski institut kroz svoj elaborat „odobrio“ da se oni uklone sa šetališta. Saopšteno je da će umesto lipa biti posađeni javori.

Ovakva akcija vlasti pokrenula je proteste građana, koji su svojim telima bezuspešno pokušali da zaustave seču, a opozicija je podnela krivične prijave zbog sumnje da je seča protivpravna.


#   Aleksinac   Dušan Ostojić   paljenje automobila   materijalna šteta   krivične prijave
@zubarcina @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima