Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Језиво: Беба умрла у санитету !

rssBookmark and Share

29.09.2012. Izvor: Kurir

Данило Ђ., беба од 36 дана, преминуо је у колима Хитне помоћи на путу из Врања за Дечју клинику у Нишу. Детету је позлило кад се загрцнуло млеком. Према речима Лазара Станковића, начелника дечјег одељења врањске болнице, Данила је код лекара довела мајка.

Језиво: Беба умрла у санитету !

- Рекла нам је да је дете повратило млеко преко уста и носа. Задржан је у болници, а дан касније је почео убрзано да дише, па смо посумњали да има упалу плућа, што се и потврдило. Због тога смо бебу упутили у Дечју клинику у Нишу - каже за Курир доктор Станковић.

Иако је стање детета било стабилно, лекари су ипак одлучили да га пребаце у Дечју клинику у Нишу. Међутим, мали Данило убрзо је преминуо. После његове смрти здравствена инспекција покренула је истрагу.

-Проверавамо да ли је дете добро лечено или је неко од лекара направио пропуст - каже саговорник Курира из врањске болнице.

Иначе, ово је други случај сумњиве смрти бебе у врањској болници. Пре пет дана Сара Марковић, која је имала годину и седам месеци, умрла је, такође, од упале плућа. Родитељи сматрају да је кривац за то доктор Ненад Младеновић, који ју је лечио. Он је, међутим, те оптужбе негирао.

-Желим да изразим саучешће породици и да кажем да ми је веома жао што је дете умрло. Али, такође, желим и да демантујем да сам ја крив за то - рекао је Младеновић и додао да су дете, осим њега, лечила још двојица лекара.

-Дијагнозе су биле ларингитис, затим прехлада и алергијски осип, без температуре, за шта постоји комплетна документација, коју је одмах након трагедије уредно прегледао и здравствени и надлежни инспектор - рекао је доктор Младеновић.

Иначе, др Лазар Станковић који је и председник комисије за унутрашњи и стручни надзор, истакао је да су након пријема девојчици урађене комплетне анализе. Резултати лекарске инспекције очекују се за неколико дана.


#   дете   Ненад Младеновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима