Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jezivo: Beba umrla u sanitetu !

rssBookmark and Share

29.09.2012. Izvor: Kurir

Danilo Đ., beba od 36 dana, preminuo je u kolima Hitne pomoći na putu iz Vranja za Dečju kliniku u Nišu. Detetu je pozlilo kad se zagrcnulo mlekom. Prema rečima Lazara Stankovića, načelnika dečjeg odeljenja vranjske bolnice, Danila je kod lekara dovela majka.

Jezivo: Beba umrla u sanitetu !

- Rekla nam je da je dete povratilo mleko preko usta i nosa. Zadržan je u bolnici, a dan kasnije je počeo ubrzano da diše, pa smo posumnjali da ima upalu pluća, što se i potvrdilo. Zbog toga smo bebu uputili u Dečju kliniku u Nišu - kaže za Kurir doktor Stanković.

Iako je stanje deteta bilo stabilno, lekari su ipak odlučili da ga prebace u Dečju kliniku u Nišu. Međutim, mali Danilo ubrzo je preminuo. Posle njegove smrti zdravstvena inspekcija pokrenula je istragu.

-Proveravamo da li je dete dobro lečeno ili je neko od lekara napravio propust - kaže sagovornik Kurira iz vranjske bolnice.

Inače, ovo je drugi slučaj sumnjive smrti bebe u vranjskoj bolnici. Pre pet dana Sara Marković, koja je imala godinu i sedam meseci, umrla je, takođe, od upale pluća. Roditelji smatraju da je krivac za to doktor Nenad Mladenović, koji ju je lečio. On je, međutim, te optužbe negirao.

-Želim da izrazim saučešće porodici i da kažem da mi je veoma žao što je dete umrlo. Ali, takođe, želim i da demantujem da sam ja kriv za to - rekao je Mladenović i dodao da su dete, osim njega, lečila još dvojica lekara.

-Dijagnoze su bile laringitis, zatim prehlada i alergijski osip, bez temperature, za šta postoji kompletna dokumentacija, koju je odmah nakon tragedije uredno pregledao i zdravstveni i nadležni inspektor - rekao je doktor Mladenović.

Inače, dr Lazar Stanković koji je i predsednik komisije za unutrašnji i stručni nadzor, istakao je da su nakon prijema devojčici urađene kompletne analize. Rezultati lekarske inspekcije očekuju se za nekoliko dana.


#   dete   Nenad Mladenović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima