Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЈЕЗИВО: Пронађени ОСТАЦИ ЛОБАЊЕ несталог Љубише Митића, остале КОСТИ РАЗНЕЛЕ ЖИВОТИЊЕ!

rssBookmark and Share

Доњи Душник 23.12.2015. Д.Р., Нишке Вести

Лобању је случајно открио један ловац који је алармирао полицију, а сумњу да се ради о Митићевим костима потврдила је ДНК анализа.

Фото: Телеграф, МУП Србије
Фото: Телеграф, МУП Србије

Посмртни остаци Љубише Митића (74) из села Дуга Пољана у општини Гаџин Хан, који је нестао 2. јула ове године, пронађени су у шуми између Доњег Душника и села Краставче.

Лобању је случајно открио један ловац који је алармирао полицију, а сумњу да се ради о Митићевим костима потврдила је ДНК анализа.

Митићева породица се помирила са мишљу да је мртав, али су много жалили што не могу да га достојно сахране.

– Када нас је полиција обавестила да је у шуми пронађена лобања одмах смо тамо отишли. Учествовали смо у потрази за очевим остацима, али смо успели да пронађемо само надлактице леве и десне руке као и његову мајицу. Остатку тела и одеће није било ни трага, па претпостављамо да су их разнеле животиње – каже Љубишин син Милош и наглашава да је његов отац највероватније доживео инфаркт:

Фото: МУП Србије

– Иако због некомплетних посмртних остатака не може бити урађена обдукција па сам тим се не може се утврдити прецизан узрок смрти, мислим да је отац преминуо природно. Највероватније је да се радило и инфаркту који га је задесио непосредно након што је отишао од куће. Ово из разлога што је нађен на потезу где је последњи пут виђен.

Проналазак Љубишиних остатака на неки начин донео је олакшање.

– Одавно смо се помирили са тим да је тата мртав јер није било другог објашњења за његов нестанак. Међутим, много смо жалили што не знамо шта му се десило и што не можемо да га сахранимо како треба. То сазнање нас је морило, нисмо могли да спавамо, непрестано смо размишљали о томе шта му се десило. Проналазак његовог тела нам је на неки начин донео мир, сахранили смо га по хришћанским обичајима и сада знамо где му је гроб – објашњава Љубишин син.

Љубиша Митић био је пензионисани просветни радник, а кобног дана од куће је отишао у шуму да би брао печурке. Након што је породица пријавила његов нестанак за њим је трагала полиција и Жандармерија, али никакви трагови тада нису нађени.


#   полиција   Доњи Душник   жандармерија   Краставче   Гаџин Хан   ловац   смрт   нестанак   лобања   Љубиша Митић   Дуга Пољана   ДНК
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима