Južna Srbija Info

JEZIVO: Pronađeni OSTACI LOBANjE nestalog Ljubiše Mitića, ostale KOSTI RAZNELE ŽIVOTINjE!

rssBookmark and Share

Donji Dušnik 23.12.2015. D.R., Niške Vesti

Lobanju je slučajno otkrio jedan lovac koji je alarmirao policiju, a sumnju da se radi o Mitićevim kostima potvrdila je DNK analiza.

Foto: Telegraf, MUP Srbije
Foto: Telegraf, MUP Srbije

Posmrtni ostaci Ljubiše Mitića (74) iz sela Duga Poljana u opštini Gadžin Han, koji je nestao 2. jula ove godine, pronađeni su u šumi između Donjeg Dušnika i sela Krastavče.

Lobanju je slučajno otkrio jedan lovac koji je alarmirao policiju, a sumnju da se radi o Mitićevim kostima potvrdila je DNK analiza.

Mitićeva porodica se pomirila sa mišlju da je mrtav, ali su mnogo žalili što ne mogu da ga dostojno sahrane.

– Kada nas je policija obavestila da je u šumi pronađena lobanja odmah smo tamo otišli. Učestvovali smo u potrazi za očevim ostacima, ali smo uspeli da pronađemo samo nadlaktice leve i desne ruke kao i njegovu majicu. Ostatku tela i odeće nije bilo ni traga, pa pretpostavljamo da su ih raznele životinje – kaže Ljubišin sin Miloš i naglašava da je njegov otac najverovatnije doživeo infarkt:

Foto: MUP Srbije

– Iako zbog nekompletnih posmrtnih ostataka ne može biti urađena obdukcija pa sam tim se ne može se utvrditi precizan uzrok smrti, mislim da je otac preminuo prirodno. Najverovatnije je da se radilo i infarktu koji ga je zadesio neposredno nakon što je otišao od kuće. Ovo iz razloga što je nađen na potezu gde je poslednji put viđen.

Pronalazak Ljubišinih ostataka na neki način doneo je olakšanje.

– Odavno smo se pomirili sa tim da je tata mrtav jer nije bilo drugog objašnjenja za njegov nestanak. Međutim, mnogo smo žalili što ne znamo šta mu se desilo i što ne možemo da ga sahranimo kako treba. To saznanje nas je morilo, nismo mogli da spavamo, neprestano smo razmišljali o tome šta mu se desilo. Pronalazak njegovog tela nam je na neki način doneo mir, sahranili smo ga po hrišćanskim običajima i sada znamo gde mu je grob – objašnjava Ljubišin sin.

Ljubiša Mitić bio je penzionisani prosvetni radnik, a kobnog dana od kuće je otišao u šumu da bi brao pečurke. Nakon što je porodica prijavila njegov nestanak za njim je tragala policija i Žandarmerija, ali nikakvi tragovi tada nisu nađeni.

Komentara: 0


#   policija   Donji Dušnik   žandarmerija   Krastavče   Gadžin Han   lovac   smrt   nestanak   lobanja   Ljubiša Mitić   Duga Poljana   DNK
@


 


[ Dodaj komentar ]