Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Policija treći dan traga za porodicom Đokić iz Aleksinca, u potragu uključeni i helikopteri

rssBookmark and Share

Aleksinac 01.10.2021. RTS, Južna Srbija Info

Već pet dana nema informacija o sudbini tročlane porodice Đokić iz Aleksinca. Policija treći dan traga za njima, a u potragu su uključeni i helikopteri i Žandarmerija, izveštava RTS.

Foto: RTS screenshot
Foto: RTS screenshot

Još nema novih informacija o porodici Đokić. Tročlana porodica Đokić – Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija, nedelju su proveli kod Goranove majke, snaje i bratanice u selu Moravac nedaleko od Aleksinca.

Oni su porodičnu kuću napustili oko ponoći, a kako je RTS-u rekla Goranova majka ona nakon toga više nije uspela da stupi u kontakt sa njima.

To je odmah probudilo sumnju kod nje, jer se sa sinom i članovima njegove porodice čula svakodnevno po više puta. Tražili su ih u stanu, ustanovili su da nema automobila i da je stan zaključan. Shvatili su da nešto nije u redu pa su u utorak uveče nestanak prijavili policiji.

Zvanično se zna da je poslednji zabeležen trag snimak sa video-nadzora iz perionice automobila na putu Moravac–Aleksinac, to je bilo desetak minuta nakon ponoći. Dalje se ne zna ništa, pa čak ni to da li su stigli do zgrade u kojoj stanuju.

Ova porodica je poznata u Aleksincu po tome što drže jednu od najstarijih menjačnica u gradu.

Građani Aleksinca su uznemireni i kažu da im nije jasno kako je došlo da nestanka.

Predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radičević ističe da se policija trudi da pronađe neki trag, da su pretražili i Bovansko jezero i da nisu ništa našli.

"Da porodica od tri člana nestane kao da su u zemlju propali je prosto neverovatno pogotovu u današnje vreme", kaže Radičević.

"Nikome nije jasno šta se desilo i svi čekaju informacije o tome i nadamo se svi samo da ćemo ih naći žive", dodao je on.

Policijske snage su na terenu, kao i Žandarmerija, a angažovani su helikopteri koji nadgledaju celo područje.

Porodica je još jednom zamolila sve koji su bilo šta čuli ili videli da im jave što pre.


#   Aleksinac   policija   žandarmerija   nestanak   Dalibor Radičević   PU Niš   Đokić porodica
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima