Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rebić: Porodica Đokić ubijena verovatno iz koristoljublja

rssBookmark and Share

Aleksinac 03.10.2021. RTS, Južna Srbija Info

Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je da je policija u ataru sela Moravac pronašla spaljena tela tročlane porodice Đokić iz Aleksinca i ocenio da je u pitanju užasan zločin, a da se pretpostavlja da je motiv ubistva koristoljublje.

Foto: RTS screenshot
Foto: RTS screenshot

Vladimir Rebić je istakao da je tročlanu porodicu Đokić, Gorana (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25), najverovatnije otela jedna ili više osoba i lišila ih života.

"U ovom trenutku ne znamo na koji način je to urađeno, ali znamo da su nakon ubistva njihova tela preneta na drugu lokaciju i spaljena", izjavio je Rebić za TV Tanjug.

Ukazao je da je pregledom snimaka sa sigurnosnih kamera ustanovljeno da je porodica Đokić nakon posete majci Gorana Đokića bila oko 20 časova u selu Moravac, ali oni nisu krenuli ka svojoj kući u Aleksincu već prema Žitkovcu.

Rebić je predočio da su Đokići oteti u selu Moravcu, da su potom ubijeni i da su sa mesta ubistva odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, sa gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada.

"Nestanak porodice Đokić je prijavljen u utorak u 18.45 i objektivno potraga je trajala samo tri dana, jer mi smo njihova tela pronašli već u subotu ujutru. Ubica je primorao Gorana Đokića da siđe sa asfaltnog puta i da nastavi da se kreće po nasipu uz Južnu Moravu. Ubica je nakon zločina nastavio kretanje nasipom i došao do sela Tešca i tu ga je kamera snimila kada je prešao most i s druge strane Južne Morave, opet u gustom šipražju, zapalio automobil porodice Đokić", objasnio je Rebić.

Dodao je da je ubica pokušao detaljno da isplanira zločin i ističe da je policija iz razgovora sa porodicom i prijateljima Đokića saznala da oni nisu imali nikakvih problema ili sukoba.

"Mi pretpostavljamo da je motiv ubistva koristoljublje", zaključio je direktor policije Vladimir Rebić.


#   Aleksinac   MUP RS   ubistvo   nestanak   Vladimir Rebić   PU Niš   Đokić porodica
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima